Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem konzervatív családoknak!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy kisautóban az egész család? A Nissan új modellje a Note ezzel kívánja megnyerni a vásárlókat. Az InfoRádió Tempó című magazinjában Surányi Péter, az Auto2 Magazin újságírója mutatta be a négy méter hosszú kisautót.

Egészen különleges autót gyártott a Nissan, folytatta és továbbfejlesztette azt a "köztes" kategóriát, amit az Opel a Merivával vezetett be. A Note nagyobb, mint egy kisautó, de nem nevezhető középkategóriás gépkocsinak - mondta Surányi Péter.

Az új Nissan-modell több mint négy méter hosszú, pontosan, 4.083 mm. Nagy belső terek jellemzik, az üléspárnák mozgathatósága miatt rugalmasan alakítható a csomagtér.

Alaphelyzetben 280 literes, de ha az autós előrehajtja az üléseket, akkor 1.332 literes csomagteret kap.

A gyártó arra figyelt igazán, hogy a belső tereket jól ki lehessen használni - mondta Surányi Péter.

Óriási az első kesztyűtartó, amelynek az az érdekessége, hogy hűthető. Összesen hat italtartó van az autóban, az ülések háttámlájára egy lenyitható asztalt és nagy zsebeket helyeztek.

Surányi Péter jellemzése szerint a Nissan Note dizájnja, színvilága is komolyabb, mint a többi minié.

Az autót széles motorválasztékkal dobta piacra a gyártó, a legkisebb benzinmotor 1,4-es 16 szelepes, de kapható 1,6-ossal vagy dízelmotorral is.

Ötfokozatú váltóval és négysebességes automatával is kínálja a cég, de azt tartja a legvonzóbbnak, hogy a Note alapára öt százalékkal alacsonyabb, mint a vetélytársak hasonló modelljeié.