INFORÁDIÓ 
2020. október 26. hétfő
Dömötör

vesztegetés

2020.08.11. 13:19

13 ezer forintért bukta a hivatását a háziorvos

Vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a háziorvost, aki pénzért valótlanul igazolta le az egyik páciense keresőképtelenségét, illetve gyógyszereket írt fel úgy, hogy a betegeket meg sem vizsgálta. Már csak az a kérdés, hány évre megy börtönbe a tettét beismerő háziorvos.
2020.05.20. 16:24

Hivatali alkalmazottak segítségével forgattak ki a vagyonukból idős embereket

Időskorú gondozottak ingó- és ingatlanvagyonának áron aluli megszerzése érdekében működtek együtt gyámügyi ügyintézők hivatásos gondnokokkal és idősotthonok vezetőivel, hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják őket - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.
2020.05.14. 16:20

Börtönbüntetést kér az ügyészség Bige Lászlóra

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség Bige Lászlót, aki a vádirat szerint manipulált az általa gyártott termék eladása során, amiért 135 millió forintot kért és kapott cége ügyfelétől. A milliárdos vállalkozó, az ország legnagyobb műtrágyagyártója szerint a vád nevetséges és megalapozatlan.
2020.03.10. 16:49

Négy kormányhivatali dolgozót kapcsoltak le

Vesztegetés és sikkasztás gyanúja miatt őrizetbe vették a rendőrök a fővárosi kormányhivatal négy dolgozóját, a hivatal felfüggesztette a jogviszonyukat.
2020.02.06. 10:23

Vádat emeltek egy volt ügyész és egykori pénzügyőrök ellen korrupció miatt

Bűnszervezetben, az előnyért hivatali kötelességét megszegve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség 14 ember - köztük egy volt ügyész és három egykori pénzügyőr - ellen a Debreceni Törvényszékre - közölte a főügyészség vezetője.
2020.01.27. 12:37

Az utolsó szó jogán beszélt nyolc vádlott a tábornokperben

A vádlottak többsége tagadta bűnösségét a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa előtt hétfőn abban a másodfokú büntetőperben, amelyben összesen tizenhét embert, köztük három tábornokot vádoltak meg vesztegetéssel.
2019.08.30. 14:25

Lekapcsoltak egy vesztegető adóellenőrt

Hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség; a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik adóellenőrét és társát le is tartóztatták – közölte Keresztes Imre főügyész pénteken.
2019.08.27. 12:13

Újabb vádemelés az Alstom-ügyben

Áprilisban vesztegetés miatt már vádat emeltek négy ember ellen, két gyanúsított esetében pedig elkülönítették és felfüggesztették az eljárást. A friss részletekről a főügyészség számolt be.
2019.04.10. 09:26

Alstom-ügy: vesztegetés miatt vádat emeltek négy ember ellen

Négy ember, köztük az Alstom vezető tisztségviselője ellen emelt vádat vesztegetés miatt a Központi Nyomozó Főügyészség az Alstom-ügyben. A két magyar személy mellett egy osztrák és egy amerikai állampolgárról van szó.
2019.04.05. 16:40

Négy év börtönre ítéltek egy ferihegyi pénzügyőrt, aki kenőpénzt fogadott el

Négy év börtönbüntetésre ítéltek egy a Liszt Ferenc-repülőtéren dolgozó pénzügyőrt, aki vádlott-társaival pénzért közreműködött abban, hogy külföldről vámeljárás nélkül árucikkeket, ruházati és egyéb vámköteles termékeket hozzanak be a további vádlottak. Az ítélet nem jogerős - közölte a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya pénteken.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018