INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

társasház

2021.04.29. 16:53

Cser-Palkovics András: életszerűtlen az egy lakáshoz egy parkolóhely szabály

Elhibázott a társasházak parkolóépítésének új, állami szabályozása – írta közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint pedig az új építésű lakóházak kivitelezőinek lakásonként inkább két parkolóhelyet kellene létrehozniuk, nem egyet.
2021.02.22. 07:17

Egyre több társasház szorul felújításra – ebben is segíthet az OTP Business (x)

Nagyon sok társasház igényel állagmegóvási beruházásokat, a koronavírus-járvány pedig még jobban ráirányította a lakóközösségek figyelmét szűkebb környezetükre. Az OTP Business idén ismét összesen 15 millió forint vissza nem térítendő forrással támogatja a Társasházi Pályázatán nyertes lakóközösségeket. A társasházak és lakásszövetkezetek lakói fejlesztési, közösségépítési, biztonsági és állagmegóvási beruházásokkal is pályázhatnak.
2020.12.04. 06:00

Rejtély, hogy megfertőzi-e a társasházi felújításokat a járványhelyzet

Széchy Attila, a Budapesti Társasházi Közös Képviselők Egyesületének elnöke egyelőre nem lát megtorpanást, de ennek az az oka, hogy a most futó felújításokba 2019-ben vágtak bele, a házak egy évvel előre terveznek. Ha most baj van a befizetésekkel, akkor akadhat probléma - 2021-ben.
2020.07.29. 10:58

Üzentek a társasházaknak a kéményseprők

A katasztrófavédelem kéményseprőinek ellátási területéhez tartozó települések társasházaiba kötelezően és rendszeresen mennek a szakemberek. Ezek a kötelező feladatok idén, a járvány miatt három hónapon át szüneteltek, az ellenőrzéseket most pótolják. 
2020.03.18. 08:11

Bajba kerülhetnek a társasházak a koronavírus miatt

A bevételkiesések pénzügyi és jogi következményekkel járhatnak ezek a Portfolio gazdasági hírportál elemzése szerint legalább másfél millió embert érintenek. A bevételek elmaradása akár már idén a közös költség megemelésével járhat.
2019.12.04. 10:52

Elképesztő sikkasztási ügy Komlón

Csaknem hatvan komlói társasház vagyonkezelői kötelezettségeit látta el, így rendelkezett a bankszámlák és házipénztárak felett.
2019.09.25. 17:50

Fontos változás előtt a társasházak

Egy jövőre életbe lépő törvénymódosítás szerint a közös képviselő a saját vagyonával felel a hibákért, és súlyos pénzbírságra is számíthat. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara új képzéssel segít.
2019.08.22. 07:53

Nagy a gond a panelházak szemétledobóival

Bezárná a panelházak szemétledobóit a Magyar Közös Képviselők Egyesülete, mert nagyon sok helyen nem rendeltetésszerűen használják őket, emiatt elszaporodnak a csótányok és a patkányok, illetve rendszeresek a kisebb-nagyobb tűzesetek. Ráadásul a szemétledobók nem teszik lehetővé a szelektív hulladékgyűjtést - mondta az InfoRádiónak az egyesület szakmai igazgatója. Weisz Gábor Miklós szerint azonban sok lakó megakadályozza, hogy a társasházi közgyűlés többsége lakatot tegyen a szemétledobókra. Magyarországon hozzávetőleg félmillió panellakás van, és a tízemeletes házak többségébe a 70-es, 80-as években beépítették a hulladék ledobására alkalmas csövet.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018