INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

református

2020.05.30. 10:45

Nem pont olyan pünkösd lesz, mint szokott lenni

A katolikus világ harmadik legnagyobb ünnepén már lehetnek ugyan szertartások, de a biztonsági előírásokat be kell tartani. Ami viszont fontos, hogy az ünnep tartalma idén sem változik - a reformátusoknál sem.
2019.10.03. 20:36

Újra megmutatják a reformátusok, milyen ízlésük van

Október 4. és 6. közöttt kerül sor a Református Ízek Találkozójára Hajdúnánáson, a célja összekötni a Kárpát-medence református élelmiszer-termelőit, közösséget építve ki köztük. A találkozóra persze a finom falatokra vágyókat is várják, felekezettől függetlenül.
2019.09.22. 13:39

Reformátusok: lelkipásztorból is hiány van

Évente 40-50 lelkész végez, ám a református egyház megváltozott feladatai miatt legalább 10-15-tel többre lenne szükség - mondta az InfoRádiónak Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.
2019.08.30. 14:54

Papp Kornél: a gazdasági növekedés elviszi a tanárt az iskolából

Bár a bérpótlékok javítanak a pedagógusok helyzetén, az igazi megoldás az alapbér rendezése lenne. Papp Kornél, a református egyház oktatási irodavezetője az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, az egyházi iskolák a fejlesztésekben hátrányban vannak az államiakkal szemben. Új NAT-ra pedig azonnal szükség van, aminek készítésébe szeretné, ha bevonnák az egyháziakat.
2018.11.22. 18:38

Református püspök: tudatosan kell adományozni

„Még jobb adni” címmel szemléletformáló kampányt indít a Magyarországi Református Egyház. Arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az adakozás csak akkor eredményes, ha jól csinálják. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a református zsinat lelkészi alelnöke erről és az egyház szeretetszolgálatának adventi akcióiról nyilatkozott az InfoRádiónak.
2018.04.01. 13:54

Bogárdi Szabó István: annak tapsoljunk, hogy keressük a békességet

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnapi igehirdetésében arról beszélt: a feltámadás a bizonyíték arra, hogy össze lehet rakni úgy az életünket, a dolgainkat, az akaratunkat, az erőnket, hogy ne a gyűlöleté legyen az első hely, ne a hazugság viruljon és annak tapsoljunk, hogy keressük a békességet.
2016.05.17. 15:28

Épül a Szeretethíd

A Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokat az idén rendezi meg nyolcadik alkalommal a Magyar Református Szeretetszolgálat, a május 20-ai és 21-ei akcióra már több mint húszezer önkéntes jelentkezett - közölték a szervezők kedden sajtótájékoztatón, a debreceni Református Nagytemplomban.
2016.05.02. 15:15

Készül az új ifjúságvédelmi stratégia

Készül az új ifjúságvédelmi stratégia, amely az ifjúságot érő káros hatások elleni védekezés alapjául fog szolgálni - mondta el az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Fejér megyei Ráckeresztúron, a Magyarországi Református Egyház Fiatalkorúak Rehabilitációs Otthonában rendezett, Szerhasználó tinik rehabilitációja című szakmai konferencián.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018