INFORÁDIÓ
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila

olajár

2021.01.04. 16:13

Csúcsra szökkent az olajár

Többhavi csúcsra emelkedtek a világpiaci olajárak hétfőn azokra a várakozásokra, hogy a legnagyobb olajexportáló országokat tömörítő csoport a jelenlegi szinten hagyhatja a kitermelést februárban, a tömeges védőoltási kampányok pedig megfékezhetik a koronavírus-járványt, ezáltal lökést adva a világgazdaságnak. Ezeken kívül is volt még pár árfelhajtó tényező.
2020.11.02. 15:29

Május óta nem történt ilyen az olajárral

Több mint öthavi mélypontra csökkentek a világpiaci olajárak hétfőn, miután az amerikai elnökválasztást övező bizonytalanságok mellett a befektetőket az is aggasztja, hogy a koronavírus-járvány miatt mind több európai országban elrendelt zárlatok padlóra küldhetik az üzemanyagok iránti keresletet.
2020.10.02. 17:39

Trump fertőzése miatt csökkentek a világpiaci olajárak

Jelentősen, 5 százalék körüli mértékben csökkentek a világpiaci olajárak pénteken, miután kiderült, hogy az amerikai elnököt és feleségét is megfertőzte a világjárványt okozó SARS-CoV-2 koronavírus.
2020.07.06. 12:32

Üzemanyagár: nagy emelés után most egy kis nyugalom

A múlt héten a július 1-jével életbe lépő jövedékiadó-változás miatt a benzin7, a gázolaj 13 forinttal drágult literenként, és bár előbbinél két forintos árcsökkenés zajlott le pénteken, az üzemanyagárak továbbra is emelkednek.
2020.05.02. 14:37

Szakértő az olajárról: most vagyunk a folyamat alján

Bár meredeken esett a tőzsdén WTI-típusú kőolajfajta ára az elmúlt hetekben, és a nálunk irányadó Brent típusúé is jelentősen csökkent, további érdemi üzemanyagár csökkenésre már nem várható - mondta az InfoRádiónak Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője.
2020.04.29. 11:27

Termelői áremelkedést hozott a járvány márciusban

Az ipari termelői árak összességében 4,3 százalékkal voltak magasabbak a tavaly márciusiaknál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), hozzátéve, hogy az árak alakulásában a koronavírus járvány miatti forintgyengülés és az olajáresés hatása egyértelműen érezhető. Az élelmiszeripar belföldi áremelkedése 8,5 százalékos volt tavaly márciushoz képest.
2020.04.25. 21:14

Húszmillió hordónyi kőolaj "úszkál" Kalifornia partjainál

Hatalmas nyomás alá kerültek az olajfinomítók, amelyek szabályosan vadásznak a tankerhajókra, hogy tárolni tudják a felhalmozódott többletolajat. A koronavírus-válság miatt megcsappant a kereslet és miközben az olaj ára zuhant, a tárolókapacitások megdrágultak.
2020.04.21. 11:21

Borús képet fest a jövő a fekete arany piacára

A mostani olajárzuhanás Magyarországon kevésbé érezteti majd hatását – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Pletser Tamás. Az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője szerint most az jár jól, aki tartalékolni tud.
2020.04.20. 15:36

Az aggodalmak nőnek, az olajár csökken

Jelentősen estek a világpiaci olajárak azokra az aggodalmakra, hogy az amerikai tározók hamarosan megtelhetnek, miközben a vállalatok a pénzügyi világválság óta a legrosszabb negyedéves beszámolók közzétételére készülnek.
2020.04.15. 15:26

Bezuhanó árak és összeomló kereslet az olajpiacon

Öt százalék körüli mértékben csökkentek a világpiaci olajárak szerda délelőtt, miután olyan jelentések láttak napvilágot, hogy a túlkínálat makacsul fennmarad, miközben a kereslet összeomlik a koronavírus-járvány következményeként.
2020.03.30. 13:23

Néhol nulla dollár alá esett a kőolajár

Ez azt jelenti, hogy veszteségeik minimalizálása miatt egyes kistermelők inkább fizetnek azért, hogy elvigyék tőlük az olajat, mert még mindig így járnak jobban.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018