INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

miniszterelnökség

2019.11.15. 15:56

Potápi Árpád: az új ukrán vezetéssel már több szinten folytak egyeztetések

Emigrációs és diaszpóraközpontot hoz létre a kormány, egyebek mellett a Mikes-program keretében hazahozott értékeket, levéltári anyagokat gyűjtik össze és mutatják be az érdeklődőknek itt - mondta el az InfoRádióban a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára, aki a kárpátaljai magyarok érdekében magyar-ukrán csúcsot sürget.
2019.10.23. 11:54

Fürjes Balázs: a kormány nem gyámkodhat Budapest fölött

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának működéséről és összetételéről, a Karácsony Gergellyel és Budapesttel való kormányzati együttműködésről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.
2019.08.29. 19:52

Vidéki sportfejlesztésekről döntött a kormány

A kistelepüléseken élők életminőségének javítása érdekében a kormány kétmilliárd forinttal támogatja sportparkok építését a Magyar falu program keretében - jelentette be a Miniszterelnökség.
2019.04.16. 13:11

Megalakult a Hungary Helps ügynökség

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkárságának keretében működő új ügynökség feladata lesz az üldözött keresztényeket segítő programok koordinálása.
2019.03.29. 10:15

Orbán Balázs: folyamatosan zsugorodik a Néppárt

A magyar kormánypárt nem azt a politikát szeretné képviselni, amit jelenleg az Európai Néppárt képvisel – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Orbán Balázs. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a migráció problémája az Európai Unió és benne Magyarország számára a 21. század egyik legnagyobb sorskérdése lesz.
2019.03.20. 07:52

Újabb bürokráciacsökkentés: 700 ügytípus tűnne el

A bürokráciacsökkentés korábbi intézkedései révén éves szinten 4 milliárd forintot takaríthattak meg a cégek, a magánszemélyek 10,6 milliárd forintot spórolhattak a Miniszterelnökség szerint.
2019.02.01. 16:28

Gulyás Gergely: a kormány a magyar munkavállalóknak szurkolt

Ha a magyar munkavállalók több hozzáadott értéket visznek a termelésbe, jobban meg is kell őket fizetni – így kommentálta a győri Audinál a hét közepén véget ért sztrájkot Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy várhatóan a február 10-i országértékelő beszédében ismerteti Orbán Viktor miniszterelnök az új családvédelmi akcióterv részleteit.
2019.01.24. 13:52

Fürjes Balázs: elhibázott döntés volt a 4-es metró erőltetése

Valójában nem az Európai Bizottság, hanem az akkori budapesti SZDSZ-es városvezetés ötlete volt, hogy az Európai Unió a budapesti dugódíj bevezetéséhez kösse a 4-es metró pénzügyi támogatását – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. Fürjes Balázs számos városfejlesztési döntésről is beszámolt.
2019.01.08. 18:21

Orbán Viktor tartja az év első kormányinfóját

Az esemény január 10-én, csütörtökön fél tizenegytől lesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében - áll a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan közleményében.
2018.11.20. 20:34

Működésképtelenné válhat egy helyettes államtitkárság – újabb elbocsátásokról érkeztek hírek

Sajtóhírek szerint az Örökségvédelmi Ügyekért Felelős helyettes államtitkárságon dolgozók kétharmadát küldte el a Miniszterelnökség a bürokráciacsökkentés keretében. Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület más műemlékvédelemmel foglalkozó szervezetekkel együtt épp egy éve nyílt levélben kérte a kormányt, hogy szervezze újjá a műemléki intézményrendszert.
2018.11.12. 06:56

Bocsánatkérést vár a miniszter a CEU oktatójától

Gulyás Gergely a Facebook oldalán írt arról. hogy Csaba László alaptalanul vádolta őt Soros Györggyel kapcsolatban tett antiszemita kijelentésekkel, és haladéktalanul bocsánatot kell kérnie a rágalmakért.
2018.10.26. 10:40

Varga Judit: Magyarország nem sürgeti az új uniós büdzsét

Folyamatban van az írásos tájékoztató készítése, amely válasz lehet a Sargentini-jelentés elfogadása után indult eljárásra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára. Varga Judit hozzátette: Magyarország nem sürgeti az Európai Unió következő költségvetésének elfogadását.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018