eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Szurkolók a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Új tulajdonost kapott a Hungaroring és a kormányzati cargogép

A mogyoródi versenypálya mellett a Covid-járvány idején vásárolt szállítórepülő tulajdoni helyzete is változott.

A gazdaságfejlesztési miniszter rendelete szerint csütörtöktől nem a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. gyakorolja a mogyoródi autóversenypályát üzemeltető Hungaroring Sport Zrt. tulajdonosi jogait, hanem a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség - írja a HVG.

Nagy Márton miniszter rendelete szerda késő este jelent meg a Magyar Közlönyben, az ilyen jellegű változásokhoz nem szokás indoklást mellékelni.

A gazdaságfejlesztési miniszter szintén hatályon kívül helyezte azt a jogszabályt, amely 2021-ben a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséget jelölte ki az állami tulajdonban álló, a Wizz Air légitársaság által üzemeltetett Airbus A330-243F típusú szállítógép tulajdonosi joggyakorlójának.

A repülőgépet még 2020-ban vásárolta a kormány 17 milliárd forintért, hogy a koronavírus-járvány idején egészségügyi felszerelést hozzon vele Magyarországra. Később bérfuvarozásra álltak át vele, és ez például 2022-ben 1,6 milliárdos profitot hozott az államnak. A rendelkezés arról nem szól, hogy a gép vagyonkezelői feladatait ki veszi át a külügy cégétől.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszana a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×