eur:
390.62
usd:
366.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Szurkolók a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Új tulajdonost kapott a Hungaroring és a kormányzati cargogép

A mogyoródi versenypálya mellett a Covid-járvány idején vásárolt szállítórepülő tulajdoni helyzete is változott.

A gazdaságfejlesztési miniszter rendelete szerint csütörtöktől nem a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. gyakorolja a mogyoródi autóversenypályát üzemeltető Hungaroring Sport Zrt. tulajdonosi jogait, hanem a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség - írja a HVG.

Nagy Márton miniszter rendelete szerda késő este jelent meg a Magyar Közlönyben, az ilyen jellegű változásokhoz nem szokás indoklást mellékelni.

A gazdaságfejlesztési miniszter szintén hatályon kívül helyezte azt a jogszabályt, amely 2021-ben a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséget jelölte ki az állami tulajdonban álló, a Wizz Air légitársaság által üzemeltetett Airbus A330-243F típusú szállítógép tulajdonosi joggyakorlójának.

A repülőgépet még 2020-ban vásárolta a kormány 17 milliárd forintért, hogy a koronavírus-járvány idején egészségügyi felszerelést hozzon vele Magyarországra. Később bérfuvarozásra álltak át vele, és ez például 2022-ben 1,6 milliárdos profitot hozott az államnak. A rendelkezés arról nem szól, hogy a gép vagyonkezelői feladatait ki veszi át a külügy cégétől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×