INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 20. kedd
István

felminősítés

2019.02.16. 22:52

Közzétette EP-listáját az MSZP – hírösszefoglaló

Tóth Bertalan vezeti az MSZP európai parlamenti listáját. A pénzügyminiszter szerint ideje volt felminősíteni az országot. Tízezrek kísérték utolsó útjára Jan Olszewski egykori lengyel miniszterelnököt. A nap híreinek összefoglalója.
2019.02.16. 12:20

Varga Mihály: ideje volt felminősíteni az országot

Ideje volt a magyar gazdaság régóta fennálló tendenciáit, eredményeit figyelembe venni, elfogadni a piac értékítéletét - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón szombaton Budapesten abból az alkalomból, hogy az S&P egy fokozattal "BBB/A-2"-re javította a hosszú és rövid futamidejű magyar államadósság besorolását.
2019.02.11. 05:40

Kezdődik a magyar államadós-osztályzatok vizsgálata

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő összesen hat felülvizsgálatot tervez 2019-ben. A három globális hitelminősítő mindegyike a befektetésre ajánlott sávban tartja nyilván Magyarországot.
2018.08.17. 09:28

Nagyon fontos hírre várnak a magyar pénzügyi döntéshozók

Reális az esélyt llátnak az elemzők arra, hogy a Standard & Poor's hosszú idő után végre felminősíti Magyarországot. A cég nemzetközi globális minősítési részlege péntek éjjel vizsgálja a magyar államadós-osztályzatot.
2016.11.05. 10:25

Varga Mihály: új fejezet jöhet az adósságcsökkentésben

A Moody's pénteki döntését követően immár mind a három nagy hitelminősítőnél a befektetési kategóriába került Magyarország, ami új fejezetet nyithat az adósságszolgálatban, el lehet gondolkodni egy ambiciózusabb adósságcsökkentési pályáról - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter.
2016.11.05. 10:01

MNB: stabil befektetők érkezhetnek Magyarországra

Stabil, hosszú távra tervező befektetőket nyert Magyarország azáltal, hogy mind a három hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategóriába került - mondta Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója.
2016.11.03. 08:08

A Moody's is felminősítheti Magyarországot

Pénteken vizsgálja a magyar államadós-besorolást a Moody's Investors Service. Londoni pénzügyi elemzők szerint van esély arra, hogy a másik két nagy hitelminősítőhöz hasonlóan a Moody's is visszaemeli a befektetési ajánlású sávba a szuverén magyar osztályzatot.
2016.09.22. 18:47

Felülvizsgálhatja a letelepedési kötvényt a kormány

Az állampapír-piacot és a letelepedési kötvényeket is érinthetik a Standard & Poor's felminősítése nyomán várható kormányzati intézkedések – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.
2016.09.22. 15:11

Lázár: komoly változásokat tervez a kormány

Orbán Viktor kormányfő arra kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy az államkötvénypiac lehetőségeit megvizsgálva decemberig tegyen javaslatot a Standard & Poor's (S&P) hitelminősítő magyar államadós-osztályzatot érintő múlt heti felminősítésének lehetséges következményeire - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2016.09.16. 19:27

Varga Mihály a felminősítésről: beérett a gyümölcs

Beérett a magyar gazdaság jó teljesítményének gyümölcse, a felminősítés már hosszú ideje kijárt volna az országnak - fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, arra reagálva, hogy a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást.
2016.09.16. 18:15

Ugrott a forint a felminősítés hírére

Nagyot erősödött a forint pénteken kora este arra a hírre, hogy a Fitch után a háromból immár a második nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's is befektetésre ajánlott kategóriába javította a magyar államadós-besorolást.
2016.05.21. 08:29

NGM: a felminősítés bizonyítja a gazdasági átalakítás sikerességét

A felminősítés is bizonyítja, hogy a magyar gazdaság átalakítása sikeres volt, a magyar reformok működnek - reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) arra, hogy a Fitch Ratings hitelminősítő intézet a befektetési kategóriába sorolta a magyar államkötvényeket.
2016.05.06. 17:40

Magyarország felminősítés előtt

Londoni pénzügyi elemzők szerint jelentős az esélye annak, hogy a Fitch Ratings két hét múlva visszaemeli a magyar államadós-besorolást a befektetési ajánlású kategóriába. Egy másik nagy hitelminősítő, a Moody's Investors Service ugyanakkor Lengyelország adósosztályzatát a jövő heti felülvizsgálaton ronthatja.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018