INFORÁDIÓ 
2020. január 28. kedd
Karola, Károly

fejlődés

2019.12.16. 08:02

Magyar–brit kutatási siker: alapjaiban kell átértelmezni a földi élet fejlődését

Magyar kutató is dolgozott azon a bizonyítási eljáráson, amely egyértelművé tette: a legősibb sejteket az eddig ismert három helyett csupán két csoportra lehet osztani. Ennek nyomán alapjaiban kell átértelmezni a földi élet fejlődését. Az InfoRádió Szigma – a holnap világa című magazinműsorának Szöllősi Gergely, a kutatócsoport magyar tagja, az ELTE Természettudományi Karának fizikusa válaszolt.
2019.11.11. 21:43

Női-férfi agyfejlődés - közhiedelmet cáfoltak kutatók

Egy amerikai kutatócsoport megállapította, hogy a közvélekedéssel szemben nincs különbség a lányok és fiúk agyfejlődésében: sem az agyfunkciókban, sem a matematikai képességekben nem találtak eltérést a nemek között.
2018.07.12. 14:08

Új lábakra állhat az ipar

A járműgyártás mellett már a gyógyszeripar és az elektronikai ipar is képes fenntartani a magyar ipari termelés bővülésést - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára. Pomázi Gyula az M1-nek nyilatkozott, miután a KSH közölte: májusban a tisztított adatok szerint majdnem 4 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest.
2017.10.29. 15:51

El tudja képzelni, hogy nem is ül az autóban, amikor parkol?

A következő években egyre több automata funkció jelenhet meg a gépjárművekben, a fejlődés végén pedig az önvezető autóhoz ér az iparág - mondta a Bosch főosztályvezetője annak apropóján, hogy a vállalat bemutatót tartott a jövő autóipari megoldásairól. Szőke Zoltán szerint az autótechnológiai fejlesztések rohamosan gyorsulni fognak.
2016.11.02. 15:55

Akkor hasznos az őszi szünet, ha a gyerek önmaga lehet

Elkezdődött az őszi szünet. Az InfoRádió által megkérdezett szakpszichológus szerint a nevelésmentes időszaknak akkor van értelme, ha az illeszkedik a tanmenetbe és a gyerek fejlesztését szolgálja.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018