eur:
390.29
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook

Összeverték és majdnem megerőszakolták az ismert magyar ultrafutót

Makai Viktóriáék budapesti házától néhány száz méterre történt a szörnyűség, a sportoló férje ijesztette el a tettest, akit elfogtak. A futónő jól van.

"A futás jobbá tesz" - hirdeti facebookos borítóképén Makai Viktória hétszeres magyar bajnok ultrafutó, aki 2015-ben az év ultrása volt. A 38 éves, önmagát szenvedélyes anyukának és futónak tartó sportoló azonban vasárnap esti edzéséért kis híján az életével fizetett.

Mint közösségi oldalán írja, mindig foglalkoztatta, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják, de nem gondolta, hogy otthonuktól néhány száz méterre fogja megtámadni egy ismeretlen férfi, a beszámoló szerint "szexuális cselekedetre kényszerítve" őt.

Miután kiabálni kezdett és menekülni próbált, a férfi alaposan megverte. A jelenleg kórházban fekvő Makai "a körülményekhez képest" jól van.

"Az arcom elég halloween-kompatibilis, a szemem körüli hematómán ma látok ki először" - számolt be a vele történtekről a vélhetően szükséges humorral a sportoló.

És hogy hogyan menekült ki a férfi keze közül? Mint a sportoló írja, a férje indult el felé a házból, és mivel "odaért egy erőszakos közösülés előtt, megmentette az életét" Makai Viktóriának, aki "születésnapjaként" tekint a halálból való menekülésére.

És a tanulság?

"Nem a félelem, hanem a körültekintés, a szervezettség, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok, (...) a váratlan helyzetekben való lehető legtudatosabb jelenlét"

- írja Makai, aki arról is beszámolt, hogy a tettest elfogták.

Ismert, 2013-ban Soroksáron egy kocogó édesanya nem volt ennyire szerencsés, egy erdős részen futás közben meggyilkolták, a feltételezett elkövető nyomaira pedig még csak nemrég bukkantak rá.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×