eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én, miután a bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Hír érkezett Galambos Lajos börtönfalak mögött töltött életéről

Két héttel ezelőtti bevonulása óta először találkozott ügyvédje személyesen is Galambos Lajossal, aki szerint védence fizikálisan rosszabb állapotban van, mint amikor legutóbb látta, lelkileg azonban sikerült erősnek maradni.

Mint ismeretes, több halasztási kérelmét is elutasította a bíróság, így végül be kellett vonulnia a baracskai börtönbe a trombitaművésznek, hogy megkezdje 3 év 6 hónapos büntetését, amit víz-, gáz és áramlopás miatt szabtak ki rá. Ügyvédje bevonulása mostanáig csak telefonon tudott vele beszélni, hiszen néhány napra a Büntetés Végrehajtás központi kórházába is átszállították Berettyóújfalura, hogy alaposan kivizsgálják.

„Már a rabok mindennapi életét éli Baracskán. Hajnali fél ötkor van ébresztője és este nyolc órakor takarodó. Mivel egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be, pedig úgy biztosan gyorsabban telnének a napok” – nyilatkozta a Blikknek Csontos Zsolt ügyvéd nem sokkal azután, hogy személyesen is felkereste Galambos Lajost a börtönben.

Elmondása szerint sokat beszélgettek a benti állapotokról: „Elmesélte, hogy

a BV munkatársai szigorúak vele is, mint mindenki mással, de emellett korrektek és igazságosak.

Kérdeztem tőle, hogy érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, ami miatt nekem, mint az ügyvédjének fel kell lépnem, de határozottan azt mondta, hogy semmi ilyesmit nem tapasztalt.”

A védő arra is kitért, hogy vele bármennyit beszélhet a hivatalos BV-telefonján a zenész, a kapcsolattartóként megjelölt családtagokkal azonban csak korlátozottan tarthatja a kapcsolatot. „Heti 50 percet beszélhet, az pedig igencsak kevés, ha az embernek testvére és gyerekei vannak. Hamar lepörög az az ötven perc és akkor nem marad más hátra, mint a levelezés. Bár az elég vontatott” – jegyezte meg.

Csontos Zsolt arról is beszámolt a bulvárlapnak, hogy Galambos Lajos havonta két alkalommal vásárolhat a börtön kisboltjában; eddig egyszer élt a lehetőséggel, de alig vett magának valamit.

„Semmi étvágya,

és szinte érintetlenül küldi vissza az ételt is, amit naponta háromszor kap.”

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×