eur:
393.27
usd:
367.32
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A lopás és vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vett Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsi zenészt 2015. szeptember 24-én rendőrök kísérik a Budaörsi Járásbíróságra, ahol előzetes letartóztatásáról döntenek.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Állandó ápolásra szorul? Galambos Lajos tovább próbálkozik

A zenész a legfrissebb hírek szerint most egy újabb beadvánnyal fordult a hatósághoz.

Galambos Lajos eddig három hetet töltött a baracskai börtönben, de még mindig nem szokta meg az új életét. A zenésznek már a bevonulása körül problémák adódtak, eredetileg február 15-én, Kecskeméten kellett volna megkezdenie a büntetése letöltését, de ott – hiába várták a sajtó képviselői – nem jelent meg. Mint kiderült, halasztási kérelmet írt, az egészségügyi problémáira hivatkozva, amit (mint később kiderült) elutasítottak.

A zenész a bevonulása után pár nappal máris a börtönkórház egyik ágyán kötött ki, ahol számos orvosi vizsgálatnak vetették alá. A vizsgálatok célja az volt, hogy bizonyosságot szerezzen a büntetésvégrehajtás arról, hogy alkalmas-e a börtönlétre vagy sem. A kérdésre adott válasz nagyon fontos a híresség sorsát illetően: ha alkalmas, akkor rácsok mögött tölti ki a 3 év 6 hónapos büntetését, ha nem, akkor előfordulhat, hogy házi őrizetben üli le a rá jogerősen kiszabott büntetést.

A Bors „megbízható forrásból” származó információi szerint a Galambos Lajos és az ügyvédje – a zenész egészségügyi állapotával kapcsolatban –

egy új beadványt juttatott el a szervekhez.

Ebben az áll, hogy véleményük szerint Galambosnak az általános állapota miatt állandó ápolásra van szüksége, amit a börtönfalakon belül nem tudnak számára biztosítani, márpedig alkotmányos joga megfelelő ellátáshoz jutni – írja a bulvárlap.

„Lajos ügyvédje hétfőn nyújtotta be ezt az új kérvényt, ami arról szól, hogy otthonápolást kérelmeznek. Hogy mikor jön válasz, nem tudni, de az biztos, hogy érdemes lenne sietniük, mert sajnos nincs túl jól bent” – fogalmazott egy, a családhoz közel álló informátora a Borsnak. „Az egészségi állapota semmit sem javult az elmúlt egy hónapban, sőt ha lehet azt mondani, talán romlott is. Lajos nem érzi jól magát, a betegsége kínozza, alig eszik, sokat fogyott” – tette hozzá.

A zenész ügyvédje a lap többszöri megkeresésére sem reagált.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×