eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész mutatja mennyit fogyott és nyilatkozik, miután távozott a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. A bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított Galambos Lajos előzetes letartóztatását.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Beszóltak Galambos Lajosnak a rabok a börtönben

Lelkileg sikerült erősnek maradnia.

Mint korábban arról az Infostarton beszámoltunk, Galambos Lajos két hete börtönben vonult, ügyvédje szerint védence azóta fizikálisan rosszabb állapotban van, mint amikor legutóbb látta, lelkileg azonban sikerült erősnek maradni.

"Már a rabok mindennapi életét éli Baracskán. Hajnali fél ötkor van ébresztője és este nyolc órakor takarodó. Mivel egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be, pedig úgy biztosan gyorsabban telnének a napok" – nyilatkozta ügyvédje nem sokkal azután, hogy személyesen is felkereste Galambos Lajost a börtönben.

Akkor az ügyvéd megkérdezte, érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, ami miatt fel kell lépnie, de "határozottan azt mondta, hogy semmi ilyesmit nem tapasztalt".

A Blikk most azt írja, az ügyvéd szerint felemásan fogadták a rabok: a legtöbben barátságosak voltak és beszélgettek vele, néhányan azonban pikírt, bántó beszólásokat címeztek neki, mint például: "Most majd neked fújják el a nótádat" vagy

"Mennyiért adod az áramot?"

Az ügyvéd azt mondta, a börtön­élet egy külön világ, ezzel nem lehet mit kezdeni. "Saját magának kell megtalálnia és kiharcolni a helyét a hierarchiában. Alkalmazkodnia kell minden helyzethez, még ha ez nehéz is..." – jelentette ki.

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy vele bármennyit beszélhet a hivatalos bv-telefonján Galambos Lajos, a kapcsolattartóként megjelölt családtagokkal azonban csak korlátozottan kommunikálhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×