eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Galambos Lajos (Lagzi Lajcsi) zenész trombitaszóval búcsúztatja Stadler Józsefet az akasztói temetőben 2017. november 25-én. Az egykori vállalkozó hatvanhat éves korában november 21-én hunyt el.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Galambos Lajos újra reménykedhet, gondozóra lehet szüksége

Az előadóművész alig egy hónapja kezdte meg büntetésének letöltését.

Galambos Lajos alig töltötte büntetését a számára kijelölt körletben, mióta bevonult a baracskai büntetés végrehajtási intézetbe, hogy megkezdje a rá kiszabott 3 év 6 hónapos börtönbüntetését.

Bevonulása után rabkórházba került, hogy felmérjék egészségi állapotát, majd ugyan visszavitték az eredetileg neki rendelt intézménybe, de folyamatosan a kórházi részlegen van, ahol orvosi felügyelet alatt áll. Ügyvédje hétfő reggel a Rádió 1 műsorában beszélt arról, hogy a zenésznek lehetősége van arra, hogy otthonában tölthesse le büntetésének hátralévő idejét – írja a Bors.

"Benyújtottam az otthonápolási őrizetre a kérelmet. Ez egyébként egy viszonylag új jogintézmény és várjuk, hogy a büntetés-végrehajtás ezzel kapcsolatban elkészítse a saját álláspontját. A BV orvosának kell megállapítania, hogy a fogvatartott megfelel-e a jogszabályi előírásoknak és

fontos, hogy legyen egy olyan személy, aki írásban vállalja, hogy gondozza a beteget, ha kikerül"

– mondta, hozzátéve, hogy Galambos Lajos esetében a feltételek maradéktalanul teljesülnek. Csontos Róbert ügyvéd szerint mindenki beláthatja, hogy nem szolgál büntetési célt, ha valaki folyamatosan egy betegszobám van elhelyezve a börtönben.

Galambos Lajos éhségsztrájkjáról szóló híresztelésekről azt mondta, nem a saját döntése alapján nem eszik hanem egyik betegsége miatt nem tud szilárd táplálékot enni. A szabad életben egy speciális étrendje volt, amit pépesítették. Ez a lehetőség a börtönben nem adott, a benti ételek leturmixolt változatai viszont "gyomorforgatóak" – tette hozzá a zenész ügyvédje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×