eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Árhullám indult el a Murán is

Árhullám alakult ki a Mura folyón a múlt hét vége óta tartó intenzív esőzések miatt - tájékoztatott a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság pénteken.

Szimandel Dezső központi védelemvezető-helyettes közölte: a vízgyűjtő területeken lehullott, jelentős mennyiségű csapadék hatására a Mura szlovéniai szakaszán árhullám alakult ki. A számítások szerint a horvátországi Muraszerdahelynél várhatóan péntek éjféltől tetőzik a folyó.

Magyarországon, Letenyénél a Mura péntek reggelre már szintén intenzíven áradt. A folyó vízgyűjtő mellékfolyásain nem jelentős, fél és egy méter közötti vízszintemelkedések alakultak ki.

Az igazgatóság központjában folyamatos árvízi ügyelet működik, az érintett települések polgármestereit értesítették a kialakult és a várható helyzetről. A gátőrök és a műszaki szakemberek a helyszíneken folyamatosan figyelik a vízfolyásokat és az árvízvédelmi műtárgyakat, ha szükséges, akkor lezárják a zsilipeket, és felkészültek a szivattyúzásra is - közölte a vízügyi szakember.

Az utóbbi napok intenzív esőzései miatt áradásnak indult Vas megyében a Rába folyón is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×