eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Betiltja az olajfákat egy marokkói város

Allergiaveszély miatt egy marokkói város betiltja az olajfákat - tudósított a helyi média.

Az ország északkeleti részén található Oudzsda város eldöntötte, hogy betiltja az olajfákat, mert pollenjük allergiát okozhat.

A példa nélküli intézkedés a mintegy félmillió lakosú város külterületein, utcái mentén, parkjaiban és kertjeiben álló olajfák ezreinek kivágását rendeli el az év végéig - értesült a MAP hírügynökség.

A város polgármestere, Omar Hidzsra gyógyszerész elmondta: a tavaszi virágzás idején az olajfa pollenje a légzőszervi allergia egyik leggyakoribb oka - olvasható a Media 24 portálon. Hozzátette: a döntést a lakosok nagy része támogatta.

A fákat december 31-ig ki kell vágni, bár az önkormányzat elismeri, akár öt évig is eltarthat az irtás, mivel fák ezreiről van szó. A gazdáknak a kivágott fákat a városon kívül kell átültetni vagy el kell adni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×