eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin

Michael Jackson és Twitter

Michael Jackson a Yahoo keresőjében, a Microsoft Bingjében pedig a Twitter volt a leggyakrabban beütött szó - derült ki az év végi számvetésekből.

Michael Jackson Britney Spears négy éven át tartó uralmának vetett véget, de az énekes iránt a halála után támadt nagy érdeklődés miatt még a President Barack Obama kifejezés is kiszorult az első tízből.

A yahoo.com oldalon Jackson után a NASCAR autóverseny, Megan Fox színésznő, Kim Kardashian valóságshow-sztár, valamint a Twilight - Alkonyat vámpírsorozat került be legtöbbször a keresőbe, ahol Jackson haláláig, június 25-ig Obama elnök beiktatása után kutattak a legtöbbet.

Bár Barack Obama neve a 2008-as harmadik helyről 2009-ben a 44. helyre csúszott vissza, a gazdasági élénkítő csomagra és az egészségügyi reform témájára így is sokan kerestek rá.

Britney Spears mindazonáltal nem szorult ki a legkeresettebb kifejezések közül, összesítésben az ötödik helyen végzett. Az első tízben szerepel még az American Idol tehetségkutató és a Naruto japán manga.

A Microsoft Bing nevű keresőjének egyik slágere a Twitter közösségi portál volt, a cég a Twittert választotta az év szavának. A Bingben a tíz legkeresettebb szó között Farrah Fawcett és Patrick Swayze neve is szerepelt, csakúgy, mint Jaycee Dugardé, azé a kaliforniai nőé, akit 11 évesen raboltak el, és 18 év múltán 2009-ben került elő.

A Twitter uralmát azonban egy szó sem tudta aláásni. "Egy olyan évben, amelyben világrengető politikai események és járványok zajlottak le, meghalt egy popikon és egy pénzügyi cunami éreztette hatásait, a Twitter szó az összes többi felett állt" - mondta a Global Language Monitor (globális nyelvfigyelő) program elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×