Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Angelina Jolie és Jennifer Aniston közös vonásai

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Angelina Jolie Hollywood legjobban fizetett színésznője: tavaly 27 millió dollárt (5,2 milliárd forint) kapott filmjeiért, miközben élettársa, Brad Pitt ex-neje, Jennifer Aniston alig lemaradva 25 milliót (4,8 milliárd forint) szedett össze. Az álomgyár legtöbbet kereső színésznőinek toplistáját a Forbes.com tette közzé szerdán.

Jolie a legnagyobbat a Wanted című filmje osztalékaiból kaszált, de a Saltban eljátszott szerepéért is tetemes summát kapott.

Aniston a Marley meg én című romantikus kutyás sztorival jutott milliókhoz, de The Baster című, még be sem mutatott vígjátékából is szép jövedelmet húzott. A Forbes honalpjának statisztikája szerint a színésznő jól járt a Jóbarátok ismétléseivel is, a Glaceau SmatWater-hirdetésével pedig szintén alaposan megtömte a bukszáját.

A harmadik helyre Meryl Streep került 24 millió dolláros (4,6 milliárd forint) bevétellel, melynek zömét a nagy sikerű Mamma Mia!-filmnek köszönhette. A Szex és New York filmváltozata viszont Sarah Jessica Parkert lendítette a negyedik helyre 23 millió dolláros (4,4 milliárd forint) jövedelemmel.

A legjobb öt közé sereghajtóként Cameron Diaz verekedte be magát 20 millió dolláros (3,8 milliárd forint) bevétettel.

A gazdasági magazin megjegyezte, hogy a statisztika összeállításához az érintett filmes ügynökök, menedzserek, producerek és ügyvédek segítségét vették igénybe. A parfüm- és ruházati hirdetések nyomán befolyó összegeket is beleszámolták az összbevételekbe.

Az adatokból egyértelműen kiderül, hogy a hollywoodi bevételi mérleg továbbra is meredeken a férfi színészek javára billen: a legnagyobb bevételre tavaly a múlt hónapban közzétett adatok alapján Harison Ford tett szert: 65 millió dollárt (12,4 milliárd forint) játszott össze - olvasható a Forbes.com cikkében.