Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem magától támadott a gyilkos tigris - részegen hergelték

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Részeg volt a San Franciscó-i tigristámadás egyik áldozata - ezt állapította meg a toxikológiai vizsgálat. A fiatal azt is beismerte, hogy a kifutó biztonsági korlátján állva kiabáltak a nagymacskára, és karjukat lóbálták felé. A tigris karácsony napján támadta meg a fiúkat, egyiküket halálosan megsebesítette. Az állatot a rendőrök lőtték le.

Beismerte elhunyt barátja, a 17 éves ifjabb Carlos Sousa apjának Paul Dhaliwal, hogy ordibáltak és integettek a San Franciscó-i állatkert tigrisketrece előtt, mielőtt a nagymacska megtámadta volna őket. Azt azonban tagadta a fiú, hogy bármit is bedobtak volna Tatjána, a négyéves szibériai tigris kifutójába.

A rendőrségi jelentésben is az áll, hogy a későbbi áldozatok, Paul és Kulbir Dhaliwal és Carlos Sousa valamilyen módon hergelhették a tigrist, ez lehetett az oka, hogy a ragadozó valahogy kijutott a kifutóból és a fiatalokra támadt.

A halálos áldozat édesapja, idősebb Carlos Sousa elmondta: Paul Dhaliwal beszélt neki arról, hogy mindhárman a fémből készült biztonsági korláton álltak. Ez csupán néhány méterre van attól az ároktól, amelynek a másik oldalán már ott a kifutó.

Véralkoholszintje a megengedett duplája volt


"Amikor leszálltak onnan, zajt hallottak a bokrok közül, és a tigris ugrott" - idézte fel Paul Dhaliwal szavait a gyászoló apa. A fiú vallomását megerősíti, hogy a rendőrök cipőjének részleges lenyomatát megtalálták a biztonsági korláton.

Megérkeztek a toxikológiai vizsgálatok eredményei is: a rendőrök arra voltak kíváncsiak, ittak-e a fiatalok, mielőtt az állatkertben szekálni kezdték volna a tigrist.

Kiderült, hogy Paul Dhaliwal véralkoholszintje a megengedett duplája volt, és a másik két fiú is ivott, ők azonban kevesebbet. A fiatalok nemcsak ittak, hanem drogoztak is: szervezetükben marihuána nyomaira bukkantak a laborosok.

A rendőrség Kulbir Dhaliwal autójában, amellyel a trió az állatkertbe érkezett, találtak némi kábítószert, meg egy félig üres vodkásüveget: ebből fogyaszthattak korábban az áldozatok.

Tatjána karácsony napján támadta meg a három fiatalt, a támadásba egyikük belehalt. Az állatot a kiérkező rendőrök lelőtték. Azt egyelőre nem tudni pontosan, vajon a 160 kilogrammos nőstény - amely tavaly, egy nyilvános etetés során gondozójára támadt és letépte annak karját - hogyan jutott ki ketrecéből.