Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drogbotrányba keveredett a világbajnok sportoló

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy 2,5 millió ausztrál dollár (375 millió forint) értékű kábítószer-szállítmánnyal összefüggésben vádolták meg a világbajnok és olimpiai ezüstérmes kajakozót, Nathan Baggaley-t.

Az ausztrál rendőrség négyhónapos nyomozás végén csapott le a közel 30 ezer ecstasy-tablettát és egy kilogramm MDMA-port tartalmazó szállítmányra.

A nyomozók őrizetbe vették a háromszoros világbajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes ausztrál kajakozót, Nathan Baggaley-t és testvérét.

A 32 éves sportoló ellen kereskedelmi mennyiségű drog előállítása és kereskedelme miatt emeltek vádat.

Az ügy tárgyalása február 19-én kezdődik, és mivel nincs lehetőség óvadék kifizetésére, a testvérek addig vizsgálati fogságban maradnak.

Az ügyben nyomozó rendőr, Greig Newbery elmondta: a gyanú szerint vakációjukat töltő tinédzsereknek akarták eladni az ecstasy-tablettákat.

A világbajnok kajakos idén júliusban már bíróság elé állt annak nyomán, hogy a rendőrség februárban, az általa vezetett gépjárműben 762 darab ecstasyt talált.

Nathan Baggaley-t 2005-ben 15 hónapra eltiltotta az Ausztrál Kajak-Kenu Szövetség, mert vérében egy előre be nem jelentette ellenőrzés során anabolikus szteroidok nyomaira bukkant.

Mivel a nemzetközi szövetség a későbbi vizsgálatában - az ausztrál tagszervezetétől eltérően - nem vette figyelembe a 31 éves Baggaley indoklását, miszerint csak beleivott testvére szteroidokat tartalmazó narancslevébe, a büntetést két évre módosította.