Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sztár lett, pedig csak a buszon veszekedett

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mi kell ahhoz, hogy valaki sztár legyen? Egy hongkongi férfi példája jól mutatja, hogy nem sok: egy abszurd veszekedés a buszon, egy mobiltelefon és az internet. Eddig közel 2 millióan voltak kíváncsiak egy honlapra feltett filmre, amelyen egy meglehetősen zsémbes férfi hosszan veszekszik a mögötte ülővel, mert az megkérte: beszéljen halkabban telefonján.

A Bus Uncle, vagyis Buszos Bácsi címet viselő videó a Youtube.com videó-honlapon a második legnépszerűbb felvétel lett májusban. A filmben, amelyet állítólag egy mobiltelefonnal rögzítettek, egy fiatal férfi megérinti az előtte ülő vállát, hogy megkérje: ne beszéljen olyan hangosan telefonján.

A középkorú telefonáló azonban váratlanul hevesen reagál: "Én nem ismerem magát. Maga nem ismer engem. Miért csinálta ezt?" Amikor a fiatal férfi nem akarja folytatni a "beszélgetést", a Buszos Bácsi teljesen kiborul, azt kiabálva: "Ez még nincs lezárva! Ez még nincs lezárva!" Hozzáteszi: "Én is nyomás alatt vagyok. Maga is nyomás alatt van. Miért provokált?"

Az azóta több nyelvű felirattal is ellátott videó nyomán rengeteg tréfás átirat született: létezik már karaoke verziója, különböző mixek, és egy rap szám is, amely refrénként használja fel az "Én is nyomás alatt vagyok. Maga is nyomás alatt van." szöveget. Hongkongban pedig mára népszerű szólássá vált az "Ez még nincs lezárva" mondat.

Azt nem tudni biztosan, hogy a jelentet nem rendezték-e meg, mindenesetre a főszereplő középkorú férfi személyazonossága egyelőre ismeretlen maradt. A fiatal férfi azonban már szerepelt a hongkongi médiában.