eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Tűzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejéről indult el, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Együtt menekültek az omlás elől, de a lányt maga alá temette a törmelék - drámai vallomás

Megszólalt a férfi, aki balerina párjával kézen fogva sétált, mikor a Jókai utca egyik házának teteje leomlott.

Három könnyű mellett egy súlyos sérültje volt annak a balestnek, amelyben hétfő délelőtt a Jókai és Aradi utca kereszteződésénél leomlott az egyik felújítás alatt álló ház negyedik szintjére épített párkányfal, az pedig magával sodort még több elemet a házfalról. Mintegy ötven méteren zúdult le a sok tégla, fagerenda és törmelék, ami több autót is kilapított.

Mint azóta kiderült, a súlyos sérült a Budapesti Operaház egyik táncosa, a Blikk szerint balerinája, aki épp a párjával gyalogolt az épület előtt, amikor az eset történt. A lap elérte a táncművész férfit, aki elmondta: alig háromszáz méterre voltak a munkahelyüktől, amikor nagy robajra lettek figyelmesek. Felnéztek és látták, hogy egy egész emelet szakad le. Kézen fogva szaladni kezdtek, de a párja a törmelék alá került.

"Ezután percekig nem láttam semmit a hatalmas porfelhő miatt. Kiabáltam neki, szólítgattam, de sajnos nem érkezett válasz. Végül megláttam, a törmelék alatt feküdt eszméletlenül. A mentők gyorsan kiérkeztek, szerencsére életben van, de nem tudjuk, mi lesz a lábaival, a bénulás veszélye sajnos fennáll. Beszélni azóta nem tudtunk egymással, hiszen éppen egy hat órás műtéten esik át – magyarázta a 27 éves férfi, aki fél éve alkot egy párt 26 éves barátnőjével."

A Blikk beszélt egy, a szemközti házban dolgozó férfival is, aki néhány méterről figyelte végig a drámai pillanatokat.

"Ketten még éppen el tudtak ugrani, de sosem felejtem el, ahogy az egyik fiatal hölgyre rázúdult az egész törmelék. Amikor odamentem, csak a háta látszott ki a romok alól, a fejét nem is láttam. Egy másik nő hozzám sietett be, teljesen kikészült. A feje és a keze neki is véres volt. Olyan sokkot kaptam, hogy még utána sem tudtam elmondani a párom nevét, aki a kocsi tulajdonosa, ami szintén megrongálódott" – mesélte a helyszínen Szentes István. Elmondása szerint öt perccel előtte vett ki valamit az autóból, így csak a szerencsének köszönheti, hogy épségben megúszta.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×