eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tűzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejéről indult el, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Jókai utca: nem csak a házomlás ügyében nyomoz a rendőrség

A június 27-i házomlás előtt egy hónappal tűz keletkezett a legfelső szinten. 45 tanút hallgattak ki eddig a tetőtér leszakadásának ügyében, gyanúsítás nem történt.

A rendőrség nemcsak a házomlás miatt indított nyomozást a Jókai utcai tetőtér beépítésével kapcsolatban, hanem annak a tűznek az ügyében is, amely a legfelső szinten keletkezett néhány héttel a tragédia előtt. Gyanúsítás vagy őrizetbe vétel továbbra sem történt – tudta meg az rtl.hu.

Azt írják, a tűz egy hónappal a június 27-i omlás előtt következett be. A legfelső szinten tavaly nyár vége óta építenek luxuslakásokat, ezeket 150 és 400 millió forint közötti áron árulják. A májusi tűznek nem voltak sebesültjei, a házomlásban viszont négyen is megsérültek, köztük egy nő, a Budapesti Operettszínház táncosa súlyosan.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tűznek volt-e köze a tetőtér leomlásához. A BRFK a portál megkeresésére annyit közölt, hogy

a tűzeset miatt május 26-án rendelték el a nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt. Ugyanezen a jogcímen vizsgálódnak a házomlással kapcsolatban is.

A tetőtér leszakadásával összefüggésben már 45 tanút hallgattak meg.

A falomlást követően az ügyben illetékes kormányhivatal feltételekkel ugyan, de engedélyezte a kivitelezés folytatását.

A terézvárosi önkormányzat a tetőtér omlása után azonnal kikérte egy statikus véleményét, napokkal később pedig egy átfogóbb vizsgálatot is megrendelt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×