eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Tűzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejéről indult el, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Homlokzati fal dőlt az utcára és parkoló autókra a VI. kerületben – galéria

Homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra Budapest belvárosában hétfő délelőtt. Többen megsérültek, sok autó megrongálódott, öt jármű teljesen összelapult.

Kisdi Máté, a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a VI. kerületi, az Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület tetejéről indult el az omlás, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.

A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a megrongált autókat, de nem találtak bennük senkit, ahogy a megrongálódott lakásokban sem.

Az MTI helyszíni tudósítója szerint szinte teljesen leomlott az épület teteje és az utca felé kilógó párkányzata. Az omlás erejét érzékelteti, hogy némelyik megrongált autót szinte csak sejteni lehet a törmelék alatt, ugyanis alig látszanak ki a kövek alól. A járókelők a helyszínen arról számoltak be, hogy hatalmas robajjal omlott le a fal. Amikor kifutottak a környező üzletekből, szinte nem látszódott semmi a nagy portól, ami hosszú percekig "ködbe" borította az utcát.

Az utcán tartózkodók közül négyen sérültek meg, őket a mentőszolgálat munkásai kórházba szállították – mondta el megkeresésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Csécsi Csaba hozzátette: a BRFK a történtek miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást. Azt, hogy pontosan mi történt, és hogy valakinek van-e büntetőjogi felelőssége, azt a nyomozás hivatott megállapítani – jegyezte meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai zárják a Jókai utcát a Zichy Jenő utca és az Aradi utca között – közölte a szóvivő.

Frissítés: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta, a legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra szállították. Három további sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték.

A beépítés alatt álló tetőtérben néhány hete tűzeset történt - számolt be róla a VI. kerület polgármestere hétfőn közösségi oldalán. Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) jelezte: egyeztetett a társasház közös képviselőjével és minden segítséget megadnak a házban élőknek, amennyiben szükséges, úgy ideiglenes szállást is biztosítanak nekik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×