eur:
393.77
usd:
367.94
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Magyar Önkormányzatok Szövetsége: szükség van az uniós forrásokra

Levelet írnak a kormánynak, hogy működjenek együtt a települések biztonságos működése érdekében.

A jelenlegi kiszolgáltatott helyzetben a magyar településeknek is nagy szüksége van minden forrásra – mondták a Magyar Önkormányzatok Szövetsége vezetői a szervezet budapesti elnökségi ülése után.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége is aggódik az EU-s források esetleges elvesztése miatt, ezért azon dolgozunk, hogy segítsük a kormány és az Európai Bizottság közötti vita mielőbbi rendezését. Karácsony Gergely főpolgármester, a szervezet társelnöke a szövetség budapesti elnökségi ülése után arról beszélt, hogy a jelenlegi kiszolgáltatott helyzetben a magyar településeknek is nagy szüksége van minden pénzre.

Mint mondta, jogosak az Európai Bizottság Magyarországgal kapcsolatos kritikái. Az az érdekünk – szögezte le –, hogy eljussanak Magyarországra ezek a források, és a magyar települések részesüljenek belőlük.

„Mindent megteszünk azért a magunk részéről, hogy a jogállamisággal kapcsolatos vitás pontok rendeződjenek”

– mondta a főpolgármester.

Gémesi György, a szövetség elnöke, a szervezet budapesti elnökségi ülése után azt mondta az elszabadult infláció az önkormányzatok 2022-es költségvetését is súlyosan érinti.

Gödöllő polgármestere felhívta arra a figyelmet, hogy

az önkormányzatokat mint nagyfogyasztókat nem segíti ebben a nehéz helyzetben az árstop.

Gémesi György kiemelte hogy levelet írnak a belügyminiszternek, a miniszterelnökséget vezető miniszternek és a miniszterelnöknek, hogy működjenek együtt a települések biztonságos működése érdekében.

Mint azt az Infostart is megírta, a főpolgármester korábban arról is beszámolt, hogy az Európai Bizottság kiemelten fogja támogatni Budapestet a 2030-as klímacél elérésének az érdekében, Budapest mellett két magyar város, Pécs és Miskolc támogatásáról is döntött az EU: a klímavédelmi célok elérése érdekében száz európai város kap forrásokat zöldfejlesztésekre. Karácsony Gergely hozzátette: a program lényege, hogy kísérleti és innovációs központokká tegyék ezeket a városokat, amelyek jó példáit és gyakorlatait valamennyi európai város átveheti, hogy legkésőbb 2050-ig minden város klímasemleges legyen az Unióban.

Karácsony Gergely lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége péntek este 18 órától. Az adást itt hallgathatja:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×