eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Schadl György kék lámpával közlekedhetett

Újabb részletek derültek ki a végrehajtói kar elnökének ügyében a kiszivárogtatott nyomozati iratokból.

Schadl György minden követ megmozgatott, hogy visszaszerezze a szabálytalanul használt kék villogót az autójára, amivel tilosban parkolhatott, és a buszsávot is használhatta – derül ki a 444.hu újabb cikkéből, amelyben a Schadl–Völner-ügy feltételezhetően a birtokába jutott nyomozati anyagát ismerteti.

A cikk szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének a telefonját már lehallgatták, amikor 2021. május 12-én reggel a Villányi úton megállította egy rendőr, hogy ellenőrizze, miért használ kék villogót. A megkülönböztető jelzés a vélelmezett nyomozati dokumentumok szerint úgy került a Škoda Superbre, hogy Schadl György az autót átadta üzemeltetésre a férfi ismerőse által vezetett magán-mentőszolgálat közhasznú nonprofit cégének, tartalékautóként. Így Schadl György használta az autót és a villogót is, amivel tilosban is parkolhatott, és a buszsávot is használhatta.

A rendőrség visszavonta a magán-mentőszolgálattól a kék jelzés használatának jogát, ezért Schadl György a dokumentumok tanúsága szerint

rendőrségi kapcsolatait is bevetette annak érdekében, hogy visszaszerezze a villogó használatának jogát.

Ezzel a feltételezések szerint nem járt végül sikerrel, ezért inkább a magán-mentőszolgálat ügyvezetőjének javaslatára vettek egy céget, és arra igényelték meg a megkülönböztető jelzés használatának a jogát.

Vélhetően így sikerült, mert amikor Schadl Györgyöt a ferihegyi repülőtéren november 5-én őrizetbe vették, az autóján volt egy kék lámpa, amiről a gyanúsított azt vallotta, hogy az autót használó cégnek orvosi tevékenysége miatt van rá engedélye.

Schadl György gyanúsítottal szemben 5-től 10 évig, 2-től 8 évig, illetve 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. Többek között vesztegetést állítva és üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedéssel, valamint 7 rendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×