eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Somogyi Nóra asszisztens oltáshoz készíti elő a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. november 23-án. A november 22-től 28-ig tartó oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

A járványügyi készültség is tovább él

Az intézkedés különösen az egészségügyi intézmények, kórházak összehangolt védekezésnek irányítását segíti - közölte az Emmi.

A kormány a járvány elleni sikeres védekezés érdekében újabb fél évre, 2022. június 18-ig meghosszabbította a járványügyi készültséget - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

"A járványügyi készültség meghosszabbítására szükség van, hiszen a koronavírus-járvány továbbra is világszerte, Európában és Magyarországon is zajlik, a fertőzöttek száma jelenleg is magas és hazánkban is megjelent az omikron vírusvariáns" - hangsúlyozták.

A kormány és az Operatív Törzs figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, és amennyiben szükséges, a járványügyi készültség alatt a védekezés érdekében újabb intézkedéseket hoz. A veszélyhelyzet alatt a kormány gyorsabban tud dönteni, és gyorsan tud hozni lakosságot védő intézkedéseket - húzták alá.

Az egészségügyi védekezés legfontosabb eszköze immár az oltás. Az oltás életet ment, segíti a járvány terjedésének megfékezését, valamint az egészségügy tehermentesítését - olvasható a közleményben.

Kiemelték, továbbra is fontos, hogy az oltatlanok mielőbb vegyék fel az oltást, hiszen a legerősebb védelem a betegség súlyos lefolyása ellen. Emellett a korábban oltottakat is kérik a megerősítő harmadik oltás felvételére.

December 15-én megkezdődött az 5-11 éves gyermekek oltása is, a szülők számára folyamatosan rendelkezésre áll a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap - írták.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×