eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma
Védőfelszerelést vesz fel egy orvos a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályán 2021. április 1-jén.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Pénteki járványadatok: 531 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 6 beteg

Az új betegek száma kevésbé intenzíven emelkedik, mint tavaly, ám a kórházban kezeltek száma így is gyorsan nő.

A hivatalos tájékoztató oldal adatai szerint az elmúlt egy napban 531 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 6 beteg. Az aktív fertőzöttek száma már 8133 főre emelkedett (plusz 173 fő 24 óra alatt).

Kórházban 438 koronavírusos beteget ápolnak (27 fős növekedés), közülük 54-en (az előző napinál 6-tal többen) szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre.

A járvány kezdete óta összesen

  • 820 078 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma,
  • az elhunytak száma 30 151 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma jelenleg 781 794 fő.

Hatósági házi karanténban 5839-en vannak, a mintavételek száma 6 858 523.

Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjújában ismét felhívta a figyelmet, hogy a vírus ellen csak az oltás segít, és az oltatlanok egy súlyos betegség kockázatának vannak kitéve, ezért fontos, hogy ők is éljenek az oltás lehetőségével. Arról is beszélt, hogy a járványügyi helyzet adott szintjén bevezetett szigorítás esetén a védettségi igazolvánnyal lehet majd nagyobb szabadságot élvezni.

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

Oltásadatok

A beoltottak száma a legfrissebb összesítés szerint 5 873 523 (4264 új első oltás egy nap alatt), közülük 5 615 273 fő a második oltását is megkapta (plusz 14 848 fő), 691 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették (24 ezer fős növekedés egy nap alatt).

A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb – írták.

Első oltásra regisztrálni lehet a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után, vagy harmadik oltás esetén a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni: www.eeszt.gov.hu.

Az iskolákban most adják be a 12 éven felüli diákoknak a második dózist, és lehetőség van most felvenni az elsőt is, ha valaki kéri.

A parlament kedden tárgyalt a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról, de még nem került sor a szavazásra.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×