eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Koronavírussal fertőzött beteget látnak el az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének munkatársai a főváros XVII. kerületében 2021. március 19-én. Az életmentésre tervezett mobil intenzív egység (Mobile Intensive Care Unit, MICU) tizenkét éve teljesít szolgálatot az ország egész területén, a mentésben és a betegszállításban egyaránt részt vesz. A mentőautó felszereltsége akár komolyabb beavatkozások elvégzését is lehetővé teszi. A koronavírus-járvány idején az egység feladatai közé tartozik a súlyos, lélegeztetett betegek szállítása, a betegellátás és tesztelés.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Napi adatok: 246 új fertőzöttet találtak, négyen haltak meg

A koronavírus miatt Magyarországon kórházban ápoltak száma több mint 11 százalékkal, a lélegeztetőgépen lévőké pedig közel harminc százalékkal emelkedett egy nap alatt.

246 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 815 851 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a koronavírus.gov.hu oldalon.

Elhunyt 4 beteg, így az elhunytak száma 30 102 főre emelkedett.

A gyógyultak száma 779 114 (109-cel nőtt a számuk a hétfői jelentéshez képest), az aktív fertőzöttek száma 6 635 főre emelkedett (egy nap alatt 133-mal lettek többen).

300 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (34-gyel nőtt a számuk 24 óra alatt), közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen (itt is jelentős az emelkedés: 9).

A beoltottak száma 5 843 502 (közel háromezren vették fel az első dózist egy nap alatt), közülük 5 549 383 fő már a második oltását is megkapta (csaknem négyezren 24 óra alatt), 525 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették (13 ezer embert oltottak be egy nap alatt a harmadik adaggal).

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×