eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent János Kórházban 2020. december 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Pénteki járványadatok: 189 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt egy beteg

Ütemesen közelít kétszáz felé közelít a napi új betegszám. 26 ezren kaptak egy nap alatt harmadik oltást, közel tízezren első, mintegy 450-en második adagot. Budapesten szerdához képest közel kétharmadával nőtt új regisztráltak száma.

A legutóbbi 24 óra alatt a hivatalos koronavírus-tájékoztató oldalon megjelent adatok szerint 189 új fertőzöttet igazoltak (az előző napokban 180, 134, 82 volt az adat), és 1 ember hunyt el covid-betegség következtében. Hatósági házi karanténban 1137-en vannak, a mintavételek száma 6 542 042.

Az aktív fertőzöttek száma péntekre 6363 főre csökkent.

Kórházban 82 beteget kezelnek (csökkenés a csütörtöki 93-höz képest), közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen (eggyel kevesebben az előző napinál).

A járvány kezdete óta összesen

  • 811 706 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma,
  • az elhunytak száma 30 057 fő,
  • a gyógyultak száma jelenleg 775 286 fő.

Budapesten szerdán még csak 51 új fertőzöttet mutatott a statisztika, a pénteki adatok szerint már 85 újabb koronavírus-beteg került egy nap alatt az egészségügy látókörébe. Pest megyében 23 fő a mostani növekmény (szerdán 30 volt).

A szennyvízvizsgálatok még Szegedre jelezték a járvány erősödését. A megyében 4 új beteget regisztráltak az utóbbi napon (szerdán 3-at).

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

Oltások

A beoltottak száma 5 725 336 fő (9811 fős növekedés), közülük 5 505 341 fő már a második adagot is megkapta (442 fő egy nap alatt).

Harmadik oltást 266 ezren kaptak eddig (26 ezren kaptak egy nap alatt vakcinát) - erre az eeszt.gov.hu honlapon lehet időpontot foglalni.

A 12 éven felüli gyerekeket, ha a szüleik kérték, az iskolákban a jövő hét folyamán beoltják. Vakcinát kaphatnak ettől az akciótól függetlenül is, ugyanis továbbra is lehet regisztrálni oltásra az interneten és számukra is nyitva az időpontfoglaló.

Orbán Viktor miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy győzzön meg még egy embert az oltásra, és akkor olyan védettségi szint alakul ki az országban, hogy a járvány negyedik hullámának ereje össze sem lesz hasonlítható a korábbi hullámokéval. A kormány szeptembertől újabb nagy oltás melletti kampányt indít.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×