eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma
Ferencvárosi szurkolók ünneplik csapatukat a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros-Molde zárt kapus mérkőzés után a budapesti Groupama Aréna előtt 2020. szeptember 29-én. A magyar bajnokcsapat a selejtező utolsó körének visszavágóján - a múlt heti idegenbeli 3-3-at követően - gól nélküli döntetlent játszott a norvég Molde együttesével, ezzel huszonöt év után újra bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szlávik János: a kórházba kerülők nagy része előzőleg zsúfolt helyen volt

A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető infektológus főorvosa szerint nem engedik patikába a remdesivirt, de ha a lakosság fele megkapja a még ki sem fejlesztett vakcinát, már elég lehet.

Kétezer fölött jár a naponta újólag megfertőződöttek száma, és a koronavírus halálos áldozatai is napról napra 40 fölött vannak, ebben a helyzetben pedig "továbbra is az egyéni felelősség a legfontosabb, tartsuk be az előírásokat, kerüljük a zárt, zsúfolt helyeket, tömegben viseljünk maszkot" – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus osztályvezető főorvosa a Kossuth rádiónak a hirado.hu beszámolója szerint.

Tapasztalatai szerint a megfertőződött emberek nagy többsége nem kerülte a nagy rendezvényeket, megbetegedése előtt zsúfolt helyen tartózkodott.

Az ígéretes, remdesivir nevű gyógyszert továbbra is megtartják klinikai alkalmazásra,

megfelelő módon és időben alkalmazva hatásos is a kezelésben, segíti a mihamarabbi felépülést; ez azért is fontos, mert más készítmény gyakorlatilag nincs is az egészségügy kezében a koronavírus ellen, a világ a vakciná(k)ra vár.

A távolabbi jövőbe tekintve még azt is elmondta, hogy ha a lakosság 50-60 százaléka beadatja majd a koronavírus-védőoltást, az megfelelő védettséget jelenthet. Érdeklődés bizonyára lesz is, ez az influenzaoltásnál is látszik – jegyezte meg.

Azt is elmondta még, a leghosszabb ideig kórházban ápolt koronavírusos személy két hónapot töltött egészségügyi intézményben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×