eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixbay

Maszkokat oszt mától a BKK a fővárosban közlekedőknek

Az egyszer használatos orvosi szájmaszkot a BKK dolgozói öt forgalmas metróállomáson osztják.

Keddtől maszkokat oszt a közlekedőknek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros több pontján a koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében:

  1. a Deák Ferenc téren,
  2. a Kálvin téren,
  3. a kelenföldi vasútállomásnál,
  4. a Keleti pályaudvarnál
  5. a Széll Kálmán téren.

A BKK közleménye szerint a napokban megszigorított ellenőrzésnek köszönhetően újra szinte mindenki visel maszkot a budapesti tömegközlekedésben. Az ellenőrök ugyanis már nem csak az utazásból zárhatják ki azokat, akik nem hordanak vagy nem helyesen viselik a maszkot a megállókban és a járműveken, de pótdíjazhatják is.

A BKK célja azonban nem a büntetés, hanem a koronavírus-fertőzés lassítása. A kötelező maszkviselésről szóló szabály bevezetése után tavasszal több mint 60 ezer maszkot osztott szét a társaság a fővárosban közlekedőknek.

Ahogyan arról az Infostart is beszámolt, a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén hétfőn egyebek között arról is döntött: felhívja a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját, hogy mosható maszkok osztásával népszerűsítsék a maszkviselést. Továbbá felhívják a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló mozik és színházak üzemeltetőit, hogy a maszk nélkül előadásra érkező nézők részére biztosítsanak maszkot, illetve ugyanerre kérik a többi budapesti színház és mozi üzemeltetőjét is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×