eur:
393.11
usd:
367.78
bux:
67042.09
2024. április 26. péntek Ervin
Fürdőzők a velencei szabad strandon 2013. július 29-én. A tartós hőség miatt erre a napra is tizenöt megyére a legmagasabb fokú, piros, a többi, északkeleti megyére pedig másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több megyében a viharos széllökések és heves zivatarok miatt ugyancsak másodfokú figyelmeztetés van érvényben.
Nyitókép: MTI Fotó: Földi Imre

A Velencei-tó civiljei ugyanazt akarják, mint a balatoniak: szabad partot

Hétfőn tüntetés lesz: nem akarnak szállodákat a partra. Gárdony vezetője állítja: ő sem.

Hétfőn civil tüntetés lesz a Velencei-tó partjának szabadon hagyásáért, a gárdonyi fideszes polgármester fejlesztéseket ígér - írja a Népszava.

A cikkben olvasható, hogy a Gárdonyi Civilek csoport petíciója már 4 ezres támogatottságú, arról szól, hogy a még szabad partok maradjanak is azok.

A civilek akkor kezdtek igazán szerveződni, amikor a part Holdfény sétánynak nevezett, fürdőhelyként használt szakaszát lekordonozták a partfal felújítása címén, állami beruházás részeként.

A civilek szerint a gárdonyi polgármester szállodákkal akarja telerakni a partot, Tóth István azonban állítja, eszébe sincs ilyen, a tiltakozók pedig szerinte csak a nyaralótulajdonosok egy kis része, a helyiek támogatják a fejlesztéseket.

Tóth István a lapnak azt mondta: a harmincméteres parti sávot azért kell megszüntetni, mert így lehet a vízközelben vizesblokkot építeni, kikötőt fejleszteni.

Bálint Zoltán, a helyi ellenzék képviselője szerint a polgármester a veszélyhelyzet ideje alatt kezdeményezte a helyi építési szabályzat módosítását.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×