eur:
392.82
usd:
366.57
bux:
66776.6
2024. április 26. péntek Ervin
Tájékoztató felirat a járművezető védelmére felállított kordonon a BKK egyik autóbuszán a fővárosi Batthyány téren 2020. március 16-án. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében megtiltották az első ajtós felszállást és megszűnt a jegyértékesítés a buszon.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kiderült, hány BKV-dolgozó kapta el a koronavírust

A fővárosi közlekedési vállalat már arra készül, hogy fokozatos visszaáll a normális élet, de egyelőre nem változnak a szabályok.

A cég közleménye szerint a járványügyi korlátozás idején hozott intézkedésekkel – járművek napi szintű kiemelt takarítása, fertőtlenítése, kordonozás a buszokon, járművezetőknek biztosított védőfelszerelések – hatékonyan sikerült hozzájárulni a járvány terjedésének megelőzéséhez.

A BKV csaknem tízezer munkavállalója közül mindössze két dolgozó fertőződött meg igazoltan a koronavírussal, de már ők is meggyógyultak, és a vállalatnál nem tudnak olyan esetről, hogy BKV-járművön bárki elkapta volna a betegséget.

A tömegközlekedésben mindig az aktuális helyzetet értékelve döntenek az óvintézkedések fenntartásáról, illetve lazításáról. Jelenleg megmarad a buszok első üléssorának kordonos elzárása, és továbbra is – a normál időszakban megszokott protokollhoz képest – nagyobb figyelmet fordítanak a járművek takarítására, fertőtlenítésére. Emellett továbbra is kötelező az utasoknak a szájmaszk viselése, a kesztyű használata pedig javasolt. Ezenfelül kérnek mindenkit, hogy fordítson kiemelt figyelmet az ajánlott távolságtartásra is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×