INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

balaton

húsvét

maradj otthon

koronavírus

Félelem lengi körül a Balatont a közelgő húsvét miatt

Félelem lengi körül a Balatont a közelgő húsvét miatt

Infostart

Egyre több tóparti település polgármestere tesz közzé felhívást, amelyben azt kéri, hogy bár a hét végére szinte nyarat idéző időjárás várható, ne látogassák a települését. A helybélieknek is azt tanácsolják: maradjanak otthon.

„Ha a városunkba jössz, tegyél fel maszkot! Mi itt élünk és ezt kérjük tőled! Vigyázz ránk! Jobban örülnénk, ha most nem jönnél. Köszönjük.” – ezzel a felirattal ellátott táblát helyeztek ki Balatonfüreden, kérve az odalátogatókat, hogy amennyiben lehet, a koronavírus-járvány miatt kerüljék a települést – számolt be a Hirbalaton.hu.

„Gyülekeznek a viharfelhők”

Ahogyan Balatonfenyves és Tihany polgármestere, valamint Alsóörs első embere is külön-külön felhívásban jelezte, illetve nyomatékosan kéri, hogy a helyben élők egészségének védelmében a túrázni és kikapcsolódni vágyók

vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és inkább maradjanak állandó lakhelyeiken

húsvét ünnepén.

Korábban több cikkben is beszámoltunk arról, hogy egyre több településen okoz feszültséget a tóhoz látogatók tömeges megjelenése. Csopak polgármestere például arra panaszkodott, hogy a látogatók kevésbé tartják szem előtt a veszélyhelyzetre kihirdetett kötelező viselkedési formákat. A polgármesterek csak kérni tudják a szabályszegőket a helyi rendelet betartására, más eszköz nincs a kezükben.

Siófokon múlt szombat óta bírságolnak, ha valaki maszk nélkül lép be üzletbe, hivatalba, szolgáltatókhoz. Tihanyban is szigorú intézkedéseket vezettek be, a hatóság pedig lezárta a Szentbékkállai-kőtengert.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018