eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Óvintézkedések ételrendeléshez

A NetPincérnél folyamatos a kiszállítás országszerte, és megoldott a személyes találkozás nélküli kiszállítás, de cserébe kérik az online fizetést.

Bár sokan otthonaik falai közé kényszerültek a járvány megfékezése érdekében - akár önként, akár hatósági házi karanténban -, attól nem kell tartaniuk, hogy éhen maradnak. A NetPincér ételkiszállító és futárcég tájékoztatása szerint ugyanis országszerte 2000 partnerükkel közösen folyamatosan dolgoznak a kiszállításon. A cég a vásárlóknak küldött levélben arról is biztosította a potenciális megrendelőket, hogy továbbra is lehetséges a futárral való találkozás nélkül is kézhez kapni a megrendeléseket - írta a Napi.hu.

A NetPincér GO saját futárszolgáltatásukon keresztül ugyanis úgy lehet rendelni, hogy a kommentmezőben kérhető, hogy ne kelljen érintkezni a futárral, hagyja a futár az ajtó előtt vagy a kapunál a kiszállított ételt. Mivel a saját futárszolgálatnál akár élőben is követhető, hogy merre jár a futár, az alkalmazás pedig még értesítést is küld arról, hogy mikorra várható pontos érkezése, ezért a találkozás mellőzésével is idejében felvehető az étel. Fizetni online Szép-kártyával vagy bankkártyával lehet.

Azon partnereknek, akik nem részei a NetPincér GO étteremhálózatának, a kommentmezőben szintén jelezhető, ha nem szeretne valaki személyesen találkozni a futárral, az online kártyás fizetés pedig náluk is választható - írta a cég.

Ez már csak azért is fontos, mert

még a hatósági házi karanténra kijelölt személyek is fogadhatnak az ajtóban rendeléseket,

mert ezek az esetek nem számítanak szoros kontaktusnak. A Netpincér ebben az esetben mindenkit arra kér, hogy online kártyás fizetést válasszon és kerülje el a direkt kapcsolatot a futárral mindenki biztonsága érdekében.

A cég arra is lehetőséget ad, hogy ismerősök, rokonok, akár idősebb hozzátartozók számára is ételt rendeljenek a vásárlók, akár másik városba is. Ilyenkor javasolt előre értesíteni a futár érkezéséről a másik személyt. Ebben az esetben is kérik az online kártyás fizetést, illetve a kommentmező használatát.

A vállalkozás a vásárlók megnyugtatása végett közölte azt is, hogy milyen óvintézkedések mellett végzik tevékenységüket:

  • felhívták mind a 2000 éttermi és közel 2000 futár partnerüket a koronavírus miatt, hogy tudatosan kerüljék a közeli fizikai kapcsolatot az emberekkel, pl.: kézfogás, ölelés - mindenkinek javasolták a legalább egy méteres távolság megtartását.
  • elrendelték, hogy rendszeresen fertőtlenítsenek minden eszközt, amit munkájuk során használnak és mással is érintkezhet minimum 60 százalék alkoholtartalmú fertőtlenítő szerrel.
  • a futár partnereknek minden kiszállítás során a csomag átvétele előtt közvetlenül, illetve a csomag átadása után is rögtön fertőtleníteni kell a kezüket, sőt még arra is van iránymutatásunk, hogy hogyan fogják a csomagokat ahhoz, hogy a legkisebb eséllyel legyen indirekt kapcsolat az emberek között.
  • legalább a műszak elején és végén fertőtleníteni kell a kiszolgálási területet, a futár táskákat kívül-belül és minden olyan tárgyat, amivel érintkeznek mások is.
  • hivatalosan is megkérték az éttermeket arra, hogy ahol csak lehet biztosítsák futár partnereik számára a kézmosási lehetőséget az éttermekben, illetve a futár partnereiket 60 százalék feletti alkoholtartalmú kézfertőtlenítőkkel is ellátják.

Több városban (Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Győrött) osztottak a fogyasztóknak kis méretű, hordozható kézfertőtlenítő gélt is, miután hallották, hogy több ember már nem tudott beszerezni magának a boltokban. (Ez sajnos a hatalmas igény miatt már náluk is elfogyott.)

"Egészen addig, ameddig esetleg a hatóság biztonsági okokból nem szünetelteti a működésünket, vagy a járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések nem lehetetlenítik el a kiszállítást, elérhető lesz a NetPincér országosan" - közölte a társaság.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×