eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin
A Jobbik Kormánykárosultak nagygyűlése elnevezésű, az 1956-os forradalom és szabadságharc kirobbanásának 57. évfordulóján tartott rendezvénye Budapesten a Vértanúk terén 2013. október 23-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Tovább forgácsolódik a Jobbik

A párt újabb alapszervezetei jelentették be megszűnésüket Jakab Péter pártelnök politikája miatt: ezúttal a teljes Vas megyei Jobbik, valamint a Hajdú-Bihar megyei egyeki és bakonszegi csoport oszlott fel - írja az Origo.

Ahogyan arról az Infostart is beszámolt, február 19-én Bencsik János hagyta ott a pártot, majd március 2-án a Jobbik Vas megyei parlamenti képviselője, Bana Tibor jelentette be kilépését. Ahogyan a volt budapesti elnök, Bencsik János is, Bana Tibor is függetlenként folytatja a parlamenti munkát - írta/jelentette be egy videóban a Facebook-oldalán.

Az Origo most idézi Orosz Gyulát, a Jobbik Nyugdíjas Tagozatának volt országos alelnökét, és az egyeki szervezet vezetőjét, aki szerint a tisztújítást követően "bolsevista tisztogatási folyamat" vette kezdetét a párton belül. Orosz Gyula az új pártvezetésre utalva elfogadhatatlannak nevezte "az érdemtelen, alkalmatlan megélhetési percemberek pozicionálását." Ezért, mint írja

"a mai napon kilépek a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, egyben lemondok az egyeki szervezet elnöki, valamint a Jobbik nyugdíjas tagozatának országos alelnöki posztjáról. Mivel rajtam kívül még egy tagtárs kilép, így megszűnik az egyeki szervezet is" - fogalmazott.

A bakonszegi szervezet szerint Jakab Péterék ellehetetlenítették a tisztújító kongresszuson való részvételüket, mert nem értettek egyet Jakab Péter politikájával, nem szavazták volna meg a jelöltjeit Emiatt a napokban feloszlatták magukat. A tagság kétharmada kilépett a pártból indoklásuk szerint azért, mert kirekesztettek őket a demokratikus döntéshozatalból.

A Hajdú-Bihar megyei csoportok előtt a komplett Vas megyei Jobbik feloszlott. Lábodi Gábor, a Jobbik szentgotthárdi csoportjának elnöke, megyei sajtófőnök közösségi oldalán arról írt, hogy nem kívánnak tovább asszisztálni pártjuk szétveréséhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×