eur:
393.02
usd:
366.37
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Egyre több helyen nincs háziorvos vagy fogorvos

Februárhoz képest harmincöttel kevesebb üres praxist tartalmaz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) honlapján elérhető lista, a tartósan betöltetlen körzetek száma azonban nő.

Július végén 635 üresen álló háziorvosi és fogorvosi rendelő szerepel a praxiskezelő nyilvántartásban, az év elején még 670 üresen álló körzet volt. A tartósan betöltetlen háziorvosi körzetek száma azonban júliusban huszonöttel, az alapellátáshoz tartozó fogorvosi körzeteké héttel nőtt - írja a Világgazdaság.

Statisztikai adatok szerint a 389 üres háziorvosi körzetből a legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, ahol 50 praxis vár háziorvosra. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 29, Békés megyében pedig 30 praxisban nem rendel háziorvos.

A finanszírozás hiánya miatt nem szívesen mennek dolgozni az alapellátásba a fogorvosok

- közölte Nagy Ákos, az Országos Alapellátási Szövetség fogorvos-képviselője.

A számok azt mutatják, hogy a jelenleg üresen álló 246 fogorvosi praxis annak idején azért ment csődbe, mert korábbi üzemeltetője nem tudta eladni.

Az ÁEEK adatai szerint az alapellátó fogorvoslásban a februári 255-höz képest kilenccel csökkent az üres körzetek száma. Ezzel együtt is

csaknem ezer alapellátó fogorvos csatlakozott ahhoz a sztrájkhoz, amelyet a napokban hirdettek meg

tette hozzá Nagy Ákos. A sztrájk a tervek szerint szeptember 2–13. között lesz, ebben az időszakban csak sürgős eseteket fognak ellátni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×