eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vízzel teli kátyú az úttesten a debreceni Déli soron 2019. január 15-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megvan, pontosan mekkora egy átlagos budapesti kátyú

Jelenleg csak 169 úthibát tartanak nyilván a fővárosban, de tavaly több mint 43 ezret javítottak ki.

Jelenleg 169 kátyút tart nyilván a Budapest Közút Zrt. a kezelésük alá tartozó fővárosi úthálózaton – közölte a vg.hu-val a társaság. Ez jelentős csökkenés, mert egy héttel korábban még azt írtuk, hogy 324 kátyú van hivatalosan a fővárosi utakon.

A cég válaszai alapján a legfontosabb információk a budapesti kátyúhelyzetről:

  • Tavaly összesen 43 141 burkolathibát korrigált a vállalat, 2018-ban minden általuk regisztrált úthibát kijavítottak, „nem hagytak ott egyet sem”.
  • Javítási munkálatokra hozzávetőlegesen 422 millió forintot fordított a társaság, 5630 tonna aszfaltot használt fel.
  • Több mint ötezer úthibát a XVIII. kerületben regisztrálták, de négyezer feletti úthibával dobogós még Kőbánya és mintegy 3150 burkolati hibával a XV. kerület is.
  • A legkevesebb burkolati sérülés a kisebb területű belső városrészekben, Erzsébetvárosban (229), az I. kerületben (327), valamint a Belvárosban (338) keserítette az úthasználók életét.
  • Az úthibák átlagos mérete a XVIII. kerületben a legkisebb, mindössze 0,39 négyzetméter, míg az I. kerületben a legnagyobb: 1,59 négyzetméter.
  • A kijavított budapesti útburkolati hibák mérete átlagosan 0,84 négyzetméter.
  • Az autósok tavaly 384 úthiba okozta kár iránti igényt nyújtottak be a Budapest Közúthoz, az esetek 45 százalékában bizonyult jogszerűnek és megalapozottnak a kárigény.
  • Mintegy 20 millió forint kártérítést fizetett ki a társaság 2018-ban, jellemzően 25-125 ezer forint közötti összeget.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×