eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Meghatározta a közfoglalkoztatás jövő évi céljait a kormány - A nap hírei

Tovább romlott a levegő minősége az országban. Első számú nemzeti ügynek nevezte az utánpótlást a miniszterelnök.

Meghatározta a közfoglalkoztatás jövő évi céljait a kormány. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a legfontosabb az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezhető álláskeresők közfoglalkoztatásból kilépésének ösztönzése.

Tovább romlott a levegőminőség - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet. 2 településen, Dunaújvárosban és Szegeden egészségtelen a levegő. További 10 településen, köztük Budapesten kifogásolható. A legfőbb légszennyező a szálló por. A következő napok meteorológiai előrejelzését figyelembe véve nem várható a levegőminőség javulása.

Első számú nemzeti ügynek nevezte az utánpótlást a miniszterelnök. Orbán Viktor erről Felcsúton, a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadó ünnepségén beszélt. A kormányfő az intézmény legfontosabb feladatának nevezte a nevelést.

Az önellátásra képtelen gyermekek után járó ápolási díjnak nincs korhatára, 18 évesnél idősebb gyermekek szüleinek is jár a díj a gondozásért. Erről kérdésre válaszolva beszélt ismét a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin megerősítette: január 1-jétől bevezetik a gyermekek otthongondozási díját, amelynek összege bruttó 100 ezer forint lesz.

Tovább kell emelni a magyar katonák létszámát az erős honvédség létrehozásához - jelentette ki a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor nem cáfolta a napokban megjelent híreket a vezérkar Székesfehérvárra költözéséről és a honvédség vezetésének átalakításáról.

Rövidesen elindítja úgynevezett gondoskodó csoport járatait a hajléktalanok számára az Országos Mentőszolgálat - jelentette be Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Hétfőn lép hatályba az a rendelkezés, amely megtiltja a közterületen életvitelszerű tartózkodást.

Azonnali lépéseket sürget az áfa csökkentése érdekében a Demokratikus Koalíció. Az ellenzéki párt azt is kéri a kormánytól, hogy állítsa le a szociális kiadások további lefaragására irányuló kezdeményezéseket.

Csökkenteni kell a feszültséget az ukrán-magyar viszonyban, és hatékonyabbá kell tenni a párbeszédet a kárpátaljai magyar oktatás és a kettős állampolgárság problémáiról - jelentette ki az ukrán külügyminiszter. Pavlo Klimkin erről Ungváron, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség rendkívüli választmányi ülésén beszélt. A tanácskozást a kárpátaljai magyarságot érő támadások és provokációk megszaporodása miatt hívták össze.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×