eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Kérdéses, hogy sikeres lesz-e az oroszországi futball világbajnokság

A dopping nem a szurkolók ellen, hanem értük van - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász. A szakértő arról is beszélt, hogy az is meghatározza a oroszországi világbajnokság sikerességét, hogy a házigazda orosz nemzeti együttes meddig lesz versenyben.

Az élsportolók a siker mellett a szurkolók érdekében kockáztatják az egészségüket a doppingszerekkel - hangsúlyozta az InfoRádió Arána című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász, aki kiemelte, hogy a labdarúgásban kevés doppingesetről tudni.

A dopping nem a fogyasztók és a szurkolók ellen, hanem értünk van.

Azért teszik ki kockázatnak az egészségüket a sportolók, mert a szurkolók közvetve nyomást gyakorolnak rájuk.

Miközben a futballisták a végkimerülésig hajtják magukat, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség kevés ellenőrzést végez. Ha egy valaki sok kávét fogyaszt, akkor előbb-utóbb mindenkinek eszébe jut, ha saját egészségünkért ilyen szereket fogyasztunk, akkor ezt miért tiltjuk meg a sportolóknak - vélte a sportközgazdász.

Dénes Ferenc arról is beszélt, hogy mekkora az oroszországi labdarúgó-világbajnokság költségvetése és nyereséges lehet-e a torna.

"Most azt mondják, ez 12-13 milliárd dollár között mozog. Ezt a sport-infrastruktúra fejlesztésére, a szervezési költségekre és a kapcsolódó beruházásokra fordítják.

Szakértők szerint kétséges hogy megtérül-e a ráfordított összeg.

A sportközgazdász kiemelte, hogy az is meghatározza a vb sikerességét, hogy a házigazda orosz nemzeti együttes meddig lesz versenyben.

"Ha a televízió előtt ülők üres székeket látnak, akkor elgondolkoznak azon, hogy ők miért nézzék a meccseket.

Sokat számít a házigazda csapat szurkolóinak jelenléte, ezért előfordulhatnak kétes bírói ítéletek" - mondta. A szakértő hangsúlyozta,

a nézők számára a top-válogatottak szereplése a legvonzóbb.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×