eur:
388.95
usd:
362.14
bux:
68617.43
2024. május 8. szerda Mihály
Ebben nem hisznek az ellenzéki szavazók

Ebben nem hisznek az ellenzéki szavazók

Bár többen akarnak kormányváltást, mint ahányan a maradását, a lakosság 47 százaléka szerint nem győzhető le a Fidesz - közölte legutóbbi közvélemény-kutatása alapján a Závecz Research.

A felmérés szerint a választók fele-fele arányban gondolják azt, hogy legyen, vagy ne legyen kormányváltás. Az esélyét egy új kabinet felállásának már kevesebben látják. A polgárok 47 százaléka szerint nem győzhető le a Fidesz az áprilisi parlamenti választásokon, míg a válaszadók 33 százaléka gondolja úgy, hogy ez lehetséges.

Závecz Tibor, a társaság vezetője érdekesnek nevezte, hogy

a kormányváltást akarók mindössze 2/3-a gondolja úgy, hogy lecserélhető a mostani kormány, míg a kabinetet támogatók nagyobb arányban hisznek a maradásában.

Azon túl, hogy a Fidesz jelentős előnnyel vezeti a pártok népszerűségi rangsorát, támogatóik rendkívül erős akarattal gondolják ezt, míg a kormányváltást akarók kisebb meggyőződéssel viszonyulnak ehhez, ez az ellenzéknek egy nagy problémája.

Závecz Tibor kiemelte azt is, hogy az ellenzéki pártok szavazói esetében a kormányváltási szándék erős, abban van elbizonytalanodás, hogy a Fidesz-KDNP koalíció legyőzhető-e. Ebben az esetben megoszlanak a vélemények. Legtöbben az DK szavazói hiszik ezt, a Jobbik, az MSZP és az LMP szavazók már jóval szkeptikusabbak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×