eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin

Megvan a döntés a Hospice Alapítványról

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arról tájékoztatta Muszbek Katalint, a Magyar Hospice Alapítvány igazgatóját, hogy a miniszteri tartalék keret terhére 40 millió forintot biztosít a szervezet számára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma már korábban is elismerte a Magyar Hospice Alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét. „Az Alapítvány minden munkatársa ezúton is köszöni ezt az összeget, amellyel lehetővé válik, hogy szakemberei folytathassák betegeik ellátását, testi-lelki gondozását” - közölte a szervezet.

A Magyar Hospice Alapítvány nemcsak a 10 férőhelyes Budapest Hospice házat működteti, és lát el egy időben 100 beteget otthonában, hanem módszertani központként is működik. Munkatársai hospice ellátással foglalkozó szakembereket és önkénteseket is oktatnak, valamint rendszeres képzéseket szerveznek a területen dolgozó orvosoknak, pszichológusoknak és szakápolóknak.

„A hospice ellátás általánosan alulfinanszírozott Magyarországon. A Magyar Hospice Alapítvány szerint ezt a problémát országos szinten kell megoldani. Támogatnánk egy szakmai összefogást annak érdekében, hogy a magyarországi hospice ellátás több forráshoz jusson. Ezzel az állam elismerné azt az áldozatos és odaadó munkát, amit minden itthon működő hospice szervezet végez. Ez minden magyar állampolgár érdeke is, hiszen mindenkit megillet a méltó életvégi ellátás” - közölte Muszbek Katalin.

Korábban megjelent, hogy a Magyar Hospice Alapítvány tájékoztatása szerint heteken belül bezárhatják az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice házát, mivel nem áll rendelkezésre a működéshez szükséges pénzügyi fedezet. Akkor önkéntesek adományaiból milliós összeg gyűlt össze.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×