Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vége az online marketing időszakának

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Trendfordulóhoz érkezett a marketing, amelyben újra a márkaépítés, az offline marketingeszközök reneszánsza jön. Az online marketingnek, a „csináld magad” hírverésnek leáldozott – idézi a Magyar Idők Wolf Gábor kisvállalati marketingszakértőt.

Az online megjelenésével a kis- és közepes vállalkozások maguknak kezdték csinálni a marketinget. Ez azonban manapság egyre bonyolultabb és egyre nehezebb. Csak a Facebook hirdetési szabályzata több mint tíz oldal, tele kereszthivatkozásokkal. Ezért aztán egyre több cég szervezi ki a feladatot külső szakértőknek, kivitelezőknek. A szakértő szerint mindez azt jelzi, hogy a csináld magad marketingnek vége.

Újra eljött a marketingesek és kivitelezők ideje.

A vállalkozók nem a cég marketingjéért, hanem egy márkáért felelősek. A különféle eszközök kezelését jobb szakértőkre bízni, a nagyobb cégeknek pedig érdemes saját marketingest felvenni és kinevelni – mondta Wolf Gábor kisvállalati marketingszakértő. Ma újra eljött a márkák kora. Ugyanis amikor mindenki vásárlásra ösztönzésben gondolkodik, a márkakommunikáció hatékonysága megnőtt. Aki érzelmeket, életérzést kommunikálva megszólítja a vevő lelkét, az győz – mondta Wolf Gábor, a Marketing Commando vezető tanácsadója.

Az internet hatására a marketing gyökeresen átalakult.

Az online marketing eszközei kezdetben olcsó és egyszerű, bárki számára elérhetők voltak. Mára ez megváltozott, a marketingeszközök menedzselése bonyolulttá és drágává vált. Eközben az offline tömegkommunikációs eszközök – mint a tévé, rádió, újság, óriásplakát – a kkv-k számára is megfizethető közelségbe kerültek, csökkent a reklámzaj, javult a hatékonyság. Ráadásul az offline marketingeszközök számos fronton jobban teljesítenek, mint az online.

A marketingben kezdetek óta megfigyelhető egyfajta ciklikusság. Ahogyan az egyik stratégia elterjed és divatossá – egyúttal megszokottá – válik, úgy javul a másik hatékonysága – idézi a Magyar Idők Wolf Gábor, a Kisvállalati Marketing Expón tartott előadását.