eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin

Vége az online marketing időszakának

Trendfordulóhoz érkezett a marketing, amelyben újra a márkaépítés, az offline marketingeszközök reneszánsza jön. Az online marketingnek, a „csináld magad” hírverésnek leáldozott – idézi a Magyar Idők Wolf Gábor kisvállalati marketingszakértőt.

Az online megjelenésével a kis- és közepes vállalkozások maguknak kezdték csinálni a marketinget. Ez azonban manapság egyre bonyolultabb és egyre nehezebb. Csak a Facebook hirdetési szabályzata több mint tíz oldal, tele kereszthivatkozásokkal. Ezért aztán egyre több cég szervezi ki a feladatot külső szakértőknek, kivitelezőknek. A szakértő szerint mindez azt jelzi, hogy a csináld magad marketingnek vége.

Újra eljött a marketingesek és kivitelezők ideje.

A vállalkozók nem a cég marketingjéért, hanem egy márkáért felelősek. A különféle eszközök kezelését jobb szakértőkre bízni, a nagyobb cégeknek pedig érdemes saját marketingest felvenni és kinevelni – mondta Wolf Gábor kisvállalati marketingszakértő. Ma újra eljött a márkák kora. Ugyanis amikor mindenki vásárlásra ösztönzésben gondolkodik, a márkakommunikáció hatékonysága megnőtt. Aki érzelmeket, életérzést kommunikálva megszólítja a vevő lelkét, az győz – mondta Wolf Gábor, a Marketing Commando vezető tanácsadója.

Az internet hatására a marketing gyökeresen átalakult.

Az online marketing eszközei kezdetben olcsó és egyszerű, bárki számára elérhetők voltak. Mára ez megváltozott, a marketingeszközök menedzselése bonyolulttá és drágává vált. Eközben az offline tömegkommunikációs eszközök – mint a tévé, rádió, újság, óriásplakát – a kkv-k számára is megfizethető közelségbe kerültek, csökkent a reklámzaj, javult a hatékonyság. Ráadásul az offline marketingeszközök számos fronton jobban teljesítenek, mint az online.

A marketingben kezdetek óta megfigyelhető egyfajta ciklikusság. Ahogyan az egyik stratégia elterjed és divatossá – egyúttal megszokottá – válik, úgy javul a másik hatékonysága – idézi a Magyar Idők Wolf Gábor, a Kisvállalati Marketing Expón tartott előadását.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×