eur:
389.64
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Fontos hírek a Margitszigetről - így haladnak a munkák

Fontos hírek a Margitszigetről - így haladnak a munkák

A margitszigeti uszodafelújítási munkálatok június közepére véget érhetnek, mert a világbajnokság július 14-i kezdete előtt hetekkel már itt készülnek a versenyzők, és addigra a tesztüzemnek véget kell érnie - mondta az InfoRádióban a vizes világbajnokság szóvivője.

Fontos hírek a Margitszigetről - így haladnak a munkák

A vizes világbajnokság helyszíneinek építése a menetrendnek megfelelően halad – közölte az esemény szóvivője.

„Annak ellenére, hogy úgy tűnhet, nagyon nagy a felfordulás a Margitszigeten, kész lesznek azok a versenyhelyszínek, amelyekre szükség van a világbajnokság megrendezéséhez.

Van, ahol az utolsó fűszálakat rendezgetik.

A hétvégén a centenáriumi emlékműnél gyerekek segítségével már a világbajnokság logóját alakítottuk ki. A nemzeti sportuszoda még épül-szépül, de az is kész lesz.”

A vizes világbajnokság július 14-én kezdődik, a terv szerint június közepére lesz minden kész.

„Akkor a terheléses próbaüzemnek el kell indulnia. Ez nem jelenti azt, hogy akkorra a mobillelátó is kész lesz, hiszen annak a fölépítése nagyjából egy hetet vesz igénybe, az július elejére is kész lehet.”

Fontos hírek a Margitszigetről - így haladnak a munkák

A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodába korlátlan számú jegyet el lehet adni, az állandó lelátó 3050 személyes és épül egy 3845 fős mobillelátó, tehát 6900 férőhely lesz elérhető – mondta Borsa Miklós. Hozzátette,

a világbajnokság ideje alatt minden a versenyzőké lesz,

melegítőhelyként üzemelnek a versenyre nem használt medencék.

„Ne felejtsük el, hogy augusztus 7-20. között Masters Világbajnokság is lesz.”

Jelenleg az egész környék építési terület, hiszen a csatornaberuházás is folyik. Borsa Miklós azt mondta, remélik, minden beruházás befejeződik június közepére vagy legfeljebb július elejére.

„A versenyzők nem július 14-én érkeznek, sokan már egy héttel, tíz nappal előbb itt edzenek majd. Az amerikaiaknak például akklimatizálódniuk kell, és július elejétől már a Margitszigeten edzenének, nem lenne jó, ha nehezen tudnának bejutni.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×