eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin

Botka az LMP-vel tárgyal

A héten hivatalosan is megkezdi a tárgyalásokat a többi ellenzéki párttal az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Botka László elsőként az LMP-vel tárgyal.

Zárt ajtók mögött, informálisan már több ellenzéki vezetővel is egyeztetett Botka László, a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje, a héten azonban Molnár Gyula MSZP-elnökkel közösen hivatalosan is megkezdi a tárgyalásokat az együttműködésről – értesült az Index. Botka László a portálnak elárulta, hogy elsőként az LMP-vel ül tárgyalóasztalhoz.

Megkeresésünkre az MSZP részéről senki nem kívánt nyilatkozni a várható tárgyalásokról.

Az LMP 2014-ben kimaradt az összefogásból és a párt már korábban világossá tette, hogy 2018-ban is egyedül indul az országgyűlési választáson. Kérdésünkre Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja megerősítette ezt az álláspontot.

"Természetesen nyitottak vagyunk minden ellenzéki és nem ellenzéki vezetővel tárgyalni szakpolitikai kérdésekben, például arról, hogy Magyarországon a dolgozói szegénységet hogy lehet csökkenteni, de a mit nem fogunk megtenni, az az, hogy arról tárgyalunk, hogy a mandátumokat hogy osszák meg, hogy milyenféle összefogás lesz, az LMP egyedül készül a 2018-as országgyűlési választásokra."

Arra a kérdésre, hogy bármit ajánl tehát Botka László, az LMP tartja-e korábbi álláspontját, Ungár Péter megismételte, hogy pártja nem kíván részt venni a "baloldalon szokásos osztozkodásban".

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×