Inforádió

Meghallgatom Élő adás

„Nem lesz könnyű dolga Kiss Lászlónak”

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem lesz könnyű dolga Kiss Lászlónak az úszókat egykor kihallgató rendőrtiszt szerint, ha bizonyítani akarja, hogy koncepciós szempontok alapján született meg a Takáts Zsuzsanna megerőszakolásának vádjában hozott elsőfokú és jogerős ítélet – számolt be a Népszabadság.

Kiss László néhány hete azt mondta, már kikérte a per aktáit, egy másik jogi eljárás keretében szeretné bizonyítani, hogy koncepciós szempontok alapján született meg az elsőfokú és a jogerős ítélet.

„Nem lesz könnyű dolga” – reagált rá a Népszabadságnak az úszókat egykor kihallgató rendőrtiszt, aki később újságíró lett.

Martinkó Károly a Népszabadságnak azt mondta: a védelem azt állította, hogy a rendőrségen befolyásolták a tanúkat, köztük azt a karbantartó kőművest is, akinek vallomása perdöntő lehetett volna Kiss egyik tettestársa, Lantos László szerepének tisztázásában.

Lantos a bírósági szembesítésen azt mondta, érzése szerint megfélemlítették a kőművest, hogy ellene valljon. A karbantartó könnyeivel küszködve mondta, „eddig sajnáltalak, Lantos, de aki ilyen valótlanságot tud mondani rólam, azt nem sajnálom”. Lantos azt felelte: nincs rászorulva a tanú sajnálatára.

Martinkó „hadnagy” azt állítja, semmiféle pressziót nem gyakoroltak, sőt, kollégái figyelmét felhívta arra, hogy válogatott sportolókról van szó, különösen lelkiismeretesen kell a kihallgatást elvégezni.

Megszólalt Takáts Zsuzsanna

Megszólalt Takáts Zsuzsanna, akit 18 éves korában erőszakolhatott meg három válogatott úszó, Lantos László, Várszegi Lajos és Kiss László. Az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában azt mondta, azért állt 55 év múltán a nyilvánosság elé, mert halálhírét keltették, és hazugságok jelentek meg róla.

„Nehéz volt túltenni magam a történteken fizikailag és lelkileg is” – fogalmazott az RTL Klub kamerái előtt a háromdiplomás Takáts Zsuzsanna.

„Elnyomtam magamban, nem akartam rá emlékezni. Sokat tanultam, munkamániás lettem. A 43 éves fiam sem ismerte ezt a történetet. Nem akartam őt ezzel terhelni. Amikor elhangzott, hogy már nem élek, elsőre nem is bántam. Aztán annyi ostobaság, mocskolódás és felületes hír jött ki értelmes emberektől is, hogy úgy döntöttem, elmondom, mi volt azon a napfényes nyári napon, 1961. július 4-én” - mondta Takáts Zsuzsanna.

„A tárgyaláson nem éreztem a megbánást, nem is értették, mit keresnek ők ott. Ma sem érzem a megbánást” – fogalmazott Takáts Zsuzsanna.

„Utálattal néztek rám. Nem fogták fel, hogy mit tettek. Nem tudtam megbocsátani nekik. És nem is kértek bocsánatot. Felbosszantott, hogy Kiss koncepciós perről beszélt. Én is tudom, ő is pontosan tudja, hogy mi történt. Ötvenöt év után sem fogja fel, hogy mit követett el” - fogalmazott Takáts Zsuzsanna.