Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Budapesti lakások ezrei állnak üresen - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ötödször rendezték meg a hét végén az Üres Lakások Menetét civil szervezetek - írja a Népszabadság. A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy az év eleje óta több tízezer vizsgálatot végeztek el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer segítségével.

Ötödször rendezték meg a hét végén az Üres Lakások Menetét civil szervezetek - írja a Népszabadság. A résztvevők ezúttal a Józsefvároson vonultak végig, amely a múlt héten kilakoltatásoktól volt hangos. Arra hívták fel a figyelmet, hogy Budapesten négyezer önkormányzati lakás áll üresen.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy az év eleje óta több tízezer vizsgálatot végeztek el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer segítségével és egymilliárd forint feletti bevételt hoztak eddig a vizsgálatok. Száz vizsgálatból átlagosan ötben tapasztaltak hiányosságokat a NAV alkalmazottjai.

A többszöri nyomozás-hosszabbítás ellenére sincs még eredmény a tavaly nyáron a Kodály köröndnél leégett Andrássy úti ház ügyében - közölte a Magyar Nemzet. Az ügynek változatlanul egy gyanúsítottja van, az egyik munkás, aki a tetőn dolgozott.

Az Index szerint lelőtték Afrika egyik legnagyobb elefántját. Több állatvédő is felháborodott, hogy három hónappal Cecil, a fekete sörényéről híres oroszlán elpusztítása után nemrég kilőtték Zimbabwe egy másik emblematikus állatát, ám a helyi hatóságok szerint legálisan ejtették el az állatot, amelynek agyarai együttvéve 109 kilót nyomtak.

Teljes offenzíva lesz az egészségügyben - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán új egészségügyi államtitkár a Magyar Időknek adott interjújában. Hozzátette: olyan koncepció mentén fog dolgozni, amely az egészségügy működtetői helyett a betegek érdekeit szolgálja.

Tovább nőttek a jövedelmi különbségek, vagyis nyílt a jövedelmi olló a rendőrség állományában a júliusban végrehajtott, átlagosan 30 százalékos béremelés után - közölte a Magyar Nemzettel Pongó Géza, a Független Rendőr szakszervezet főtitkára. Az érdekvédő szavai szerint a belügyi életpályamodell bevezetését komoly várakozás előzte meg, az első tapasztalatok azonban sok szempontból kijózanítók.

A Népszabadság arról ír, hogy harmadik alkalommal rendezték meg a roma büszkeség napját. A Roma Közösségi Hálózat és a Romaversitas Alapítvány által meghirdetett - négyszáz fő részvételével tartott - vonuláson voltak, akik leendő diplomájukkal, doktori címükkel büszkélkedtek.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy kitilthatnak egy magyar aktivistát Angliából. Gárdonyi Dánielt még szeptember végén igazoltatták rendőrök a Sweet Way Resist csoport békésnek induló tüntetésén, majd néhány nappal később levelet kapott, amelyben azzal fenyegetik az angol belügyminisztérium részéről, hogy kitilthatják az országból. Ügyvédje szerint azonban a hatóságok sértik a békés gyülekezéshez való jogot.

A napi.hu szerint újabb csapást mért az alternatív energia a hagyományos energiahordozókra: a szél- és a napenergia aránya ugyan még kicsi az energiatermelésben, de máris megdrágították a hagyományos áramtermelést és ez a folyamat gyorsulni fog. Ráadásul a világ minden országa haszonélvezője lehet a nagy váltásnak.

A portfolio-n arról olvashatnak, hogy az elmúlt néhány évben nem csak Magyarországon, hanem globális szinten is új életre kelt az ingatlanpiac, ezért a portál a The Telegraph-ra hivatkozva összeállított egy ingatlan-befektetési toplistát. A legolcsóbb ingatlan átszámolva kevesebb, mint 10 millió forintba kerül, a legdrágábbért viszont csak az ország leggazdagabbjai szállhatnának harcba.

A penzcentrum.hu arról közölt összeállítást, hogy melyek a legjobb külföldi úti célok ma az egyedül utazók számára. A listán Kiotó és a norvég fjordok mellett Toszkána és Dublin is szerepel, bővebben a lehetőségekről a portálon olvashatnak.