eur:
392.43
usd:
367.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Helyenként akár -15 fok is lehet

Csökken a felhőzet, vasárnap legfeljebb csak elszórtan lehetnek hózáporok. Viharosssá fokozódhat viszont a szél, és éjszaka igencsak hideg lesz.

A déli megyékben is csökken a felhőzet, másutt derült marad az ég. Az éjszaka második felében észak felől fátyolfelhők érkeznek, vasárnap pedig vastagabb felhők is, de a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet.

Hajnalig csapadék nem várható, ugyanakkor vasárnap szórványosan hózáporok, hódarazáporok, egy-egy hózivatar is kialakulhat. Legnagyobb eséllyel és számban az Alföld déli részén lehet csapadék, ott estére néhány centiméteres hótakaró is kialakulhat.

Szombaton a még szeles területeken is mérséklődik a légmozgás, vasárnap hajnaltól azonban nagy területen viharossá fokozódik az északira forduló szél, amely a Dél-Dunántúlon erősebb hófúvást eredményezhet. A legerősebb széllökések a Dunántúlon hózáporok idején elérhetik a 80-85 km/h sebességet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10 fok között várható, de a hófedte Dél-Dunántúlon -10, -15 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0 és +5 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×