eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Budapesten több helyen éles a verseny

Budapesten 18 szavazókörzetből tízben vezet a baloldal, de néhány nagyon szoros. Török Gábor politikai elemző szerint a budapesti eredmény kulcskérdés lesz abból a szempontból, hogy meglesz-e a kétharmada a Fidesznek.

Háromnegyed tízkor Rogán Antal az első választókerületben biztos győztesnek tűnik.

Ugyanígy biztosra vehető a szintén fideszes Simicskó István győzelme is Budapest 2. választókerületében.

A harmadik választókörzetben magabiztosan vezet Fónagy János.

Szintén biztos győztesnek tűnik Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 4. választókörzetben.

Az 5. választókörzetben csaknem 50 százalékos feldolgozottságnál az ellenzék jelöltje, Oláh Lajos nem egészen egy százalékkal vezet a kormánypárti Rónaszékiné Keresztes Mónika előtt.

Budapest 6. választókörzetében a fideszes Vas Imre egy százalékkal vezet az ellenzéki Pál Tibor előtt.

Budapest 7. választókörzetében biztos győztesnek látszik az ellenzék jelölje, Hiszékeny Dezső, aki eddig több mint 50 százalékot szerzett.

Szoros az állás a 8. választókörzetben, ahol Tóth Csaba János 3 százalékkal vezet Zugló polgármestere, Papcsák Ferenc előtt.

A szavazatok negyedének feldolgozása után a 9-es választókörzetben fél százalékponttal vezet a szocialista Burány Sándor a kormánypárti György István előtt.

Szintén nagyon szoros a verseny a 10-es választókörzetben, ahol a baloldali Kiss László két százalékponttal vezet Menczer Erzsébet előtt.

Ugyancsak szoros a verseny a szavazatok negyedének feldolgozása utána 22-es választókörzetben. Újpesten Kiss Péter két és fél százalékponttal előzi meg a kormánypárti Hollósi Antalt.

Budapest 12-es választókörzetében szintén 2,5 százalékpont a különbség az ellenzéki jelölt javára. Itt Móricz Eszter vezet a fideszes László Tamás előtt.

A 13. választókörzetben az adatok kétharmadának feldolgozása után a kormánypárti Szathmáry Kristóf 32-37-re vezet Karácsony Gergely előtt.

A 14. választókörzetben a fideszes Dunai Mónika több mint 10 százalékponttal vezet az ellenzéki Lukoczki Károly előtt.

60 százalékos feldolgozottságnál az MSZP-s Kunhalmi Ágnes vezet Budapest 15-ös választókörzetében, előnye fél százalékpont a fideszes Kucsák Lászlóval szemben.

A 16-os választókerületben a szocialista párt volt elnöke, Hiller István 2 százalékponttal vezet a fideszes Földei Gyula előtt.

Nagyon szoros az állás a 17-es választókerületben, ahol az ellenzéki Szabó Szabolcs egy százalékponttal vezet a fideszes polgármester, Németh Szilárd előtt.

Budapest 18. választókerületében éppen fordított a helyet, ott másfél százalékponttal a kormánypárti Szabolcs Attila vezet a szocialista Somfai Ágnes előtt.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×